Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single U2 – “Get Out Of Your Own Way”

De tracklist van het nieuwe album van U2 lekte onlangs online, het kon dus niet lang duren vooraleer de band zijn nieuwe plaat officieel aankondigde. Songs Of Experience verschijnt op 1 december, perfect om als cadeau bij de kerstdagen mee te geven. Van het album hoorden we enkele maanden geleden al “The Blackout” en “Your The Best Thing About Me”. Nu krijgen we samen met de albumaankondiging een nieuw nummer. “Get Out Of Your Own Way” is de titel en in de outro horen we een wel heel speciale man; Kendrick Lamar. Het is niet de eerste keer dat de twee samen werken. Op “XXX” deed U2 al eens mee met Lamar.

We moeten wel eerlijk zijn, de outro van dit nummer stelt weinig voor want het draait vooral rond de grootste gitaren van de band. Het begint zacht met een klein koortje waarna de baslijn het nummer verder zet en Bono zijn klok openzet. Daarna blijft het nummer wat verder boorduren op die baslijn, maar komt er wel een grootser refrein uit. Geen slecht nummer eigenlijk, dat wat meeheeft van de succesnummers van de band. Vooral dankzij de grootse ‘ooh’s’. Een single die wel eens een hit zou kunnen worden, al weet je dat sowieso van U2.

 /  /  /  / 

Tracklist:

01 “Love Is All We Have Left”
02 “Lights Of Home”
03 “You’re The Best Thing About Me”
04 “Get Out Of Your Own Way”
05 “American Soul”
06 “Summer Of Love”
07 “Red Flag Day”
08 “The Showman (Little More Better)”
09 “The Little Things That Give You Away”
10 “Landlady”
11 “The Blackout”
12 “Love Is Bigger Than Anything In Its Way”
13 “13 (There Is A Light)”
14 “Ordinary Love (Extraordinary Mix)” (Bonus Track)
15 “Book Of Your Heart” (Bonus Track)
16 “Lights Of Home (St Peter’s String Version)” (Bonus Track)

2 november 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief