Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Felix Pallas – “Bad News”

Simon Nuytten (ons allen wel bekend als ‘die van Bazart die we niet kennen van Junior Eurosong’) heeft met zijn band Felix Pallas nieuw materiaal uitgebracht. Het nummer heet “Bad News”, al weten we helemaal niet wat er zo slecht aan kan zijn. De zwoele, dromerige panfluit-achtige synths in de intro doen alleszins niet vermoeden dat er minder leuke nieuwtjes aankomen. Neem daar iets verder in het nummer enkele diepe pompende bassen en een vleugje hip-hop bij en je waant je helemaal in de chille Felix Pallas-sfeer, waarmee we al kennis konden maken in nummers zoals “Curse” en “Similarities”.

De ‘zwoel en chill’-vibe is één iets, maar het stemgeluid van frontman Simon Nuytten tilt de synth-pop van Felix Pallas nog een niveautje hoger. Want ook in “Bad News” weet Simon ons te verbazen met zijn intussen karakteristieke kopstem. De opbouw van het nummer zit goed, maar net zoals in “Similarities” verliezen we onszelf soms een beetje in het overaanbod aan synths. Gelukkig valt alles tegen het einde weer netjes in de plooi. We kunnen ons verheugen op het goede nieuws dat er binnenkort een EP van Felix Pallas aankomt!

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froze – “Ogenblik” (feat. Joppe Tanghe)

Doet Rauw en Onbesproken nog een belletje rinkelen? Bij deze Gentse rapformatie zette Froze, Fritz Tavernier in het echte leven, zijn eerste…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - Sometimes I Might Be Introvert (★★★★★): Een hoogvlieger bloeit helemaal open

Hiphop is al lang geen mannenwereld meer, dat betoogt Little Simz nog het meeste van al. De Brits-Nigeriaanse hiphopartieste stond al jaren op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.