Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Felix Pallas – “Bad News”

Simon Nuytten (ons allen wel bekend als ‘die van Bazart die we niet kennen van Junior Eurosong’) heeft met zijn band Felix Pallas nieuw materiaal uitgebracht. Het nummer heet “Bad News”, al weten we helemaal niet wat er zo slecht aan kan zijn. De zwoele, dromerige panfluit-achtige synths in de intro doen alleszins niet vermoeden dat er minder leuke nieuwtjes aankomen. Neem daar iets verder in het nummer enkele diepe pompende bassen en een vleugje hip-hop bij en je waant je helemaal in de chille Felix Pallas-sfeer, waarmee we al kennis konden maken in nummers zoals “Curse” en “Similarities”.

De ‘zwoel en chill’-vibe is één iets, maar het stemgeluid van frontman Simon Nuytten tilt de synth-pop van Felix Pallas nog een niveautje hoger. Want ook in “Bad News” weet Simon ons te verbazen met zijn intussen karakteristieke kopstem. De opbouw van het nummer zit goed, maar net zoals in “Similarities” verliezen we onszelf soms een beetje in het overaanbod aan synths. Gelukkig valt alles tegen het einde weer netjes in de plooi. We kunnen ons verheugen op het goede nieuws dat er binnenkort een EP van Felix Pallas aankomt!

https://soundcloud.com/felix-pallas/bad-news

Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2024 (Festivaldag 1): Belpop in het park

Traditioneel vindt een week na Rock Werchter het Cactusfestival in Brugge plaats. Al meer dan dertig jaar doet het wondermooie Minnewaterpark dienst…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Magdalena Bay – “Death & Romance”

Mica Tenenbaum en Matthew Lewin laten zien dat je met synthpop heel wat richtingen kan uitgaan. De twee schoolvrienden uit Miami verlieten…
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2024 (Festivaldag 1): Hondenweer, uitgelaten sfeer

Overstromingen in Noord-Frankrijk, code oranje in Luik, geel in Limburg en ook in de Kempen is het hondenweer. Niet meteen hetgeen waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.