Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Felix Pallas – “Bad News”

Simon Nuytten (ons allen wel bekend als ‘die van Bazart die we niet kennen van Junior Eurosong’) heeft met zijn band Felix Pallas nieuw materiaal uitgebracht. Het nummer heet “Bad News”, al weten we helemaal niet wat er zo slecht aan kan zijn. De zwoele, dromerige panfluit-achtige synths in de intro doen alleszins niet vermoeden dat er minder leuke nieuwtjes aankomen. Neem daar iets verder in het nummer enkele diepe pompende bassen en een vleugje hip-hop bij en je waant je helemaal in de chille Felix Pallas-sfeer, waarmee we al kennis konden maken in nummers zoals “Curse” en “Similarities”.

De ‘zwoel en chill’-vibe is één iets, maar het stemgeluid van frontman Simon Nuytten tilt de synth-pop van Felix Pallas nog een niveautje hoger. Want ook in “Bad News” weet Simon ons te verbazen met zijn intussen karakteristieke kopstem. De opbouw van het nummer zit goed, maar net zoals in “Similarities” verliezen we onszelf soms een beetje in het overaanbod aan synths. Gelukkig valt alles tegen het einde weer netjes in de plooi. We kunnen ons verheugen op het goede nieuws dat er binnenkort een EP van Felix Pallas aankomt!

https://soundcloud.com/felix-pallas/bad-news

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock maakt affiche compleet met Bazart, Equal Idiots, Flip Kowlier en meer!

We zitten ondertussen alweer halfweg de festivalzomer van 2022, dus is het een soort traditie geworden dat het uitkijken naar Crammerock kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.