FeaturesUitgelicht

Zalm van de maand: Celestial Wolves

Elke maand klauwen we een zalm uit de muzikale Belgische visvijver, en in oktober viel ons oog op het fenomenale Celestial Wolves. De band, die bestaat uit broers Joris (gitaar) en Wouter De Bolle (bas), Thierry De Zutter (gitaar), Jelle Lefebvre (drum) en Dieter Verbeken (gitaar), kent aan zichzelf vier trefwoorden toe: ‘instrumental, melodic, dynamic en powerful’. We zouden hun knallende post-rock met invloeden van stoner en metal niet beter kunnen omschrijven.

De nummers bouwen gestaag op naar een gelaagd hoogtepunt, dat telkens een unieke sfeer weet uit te pikken. De ene keer is het hoopgevend, de andere keer angstaanjagend, maar overall gewoon enorm sterk. Ze creëren een wereld waarin wij graag verdwalen, op zoek naar de donkerste plekken. De drie gitaren en jazzy bas wijzen de weg naar licht in de duisternis. Hierdoor is het een wereld waarin hoop en wanhoop elkaar telkens opnieuw aanvullen. Mythisch, episch en vooral met de nodige durf gebracht.

Celestial Wolves is niet aan z’n proefstuk toe. De band vormde in 2011 en in 2013 brachten ze hun debuut Wood For Wood uit, twee jaar later volgde Illusive Landscape Of Expression. Op 6 oktober van dit jaar brachten ze een EP REPEAT uit, in samenwerking met de Brusselse (eveneens instrumentale) band OMSQ. Daarop staat het fenomenale “Aeolist, Descend!” te blinken. En als we daar niet genoeg mee hebben, gaan de geruchten dat de band in 2018 met nieuw werk komt.

Dat deze Zalm al vele Europese watertjes doorzwommen heeft, van de UK tot de Italiaanse, Sloveense, Duitse, Tsjechische en Nederlandse podia, betekent niet dat ze in België niet spelen. Nadat ze in de voorrondes glansrijk wonnen, staat het vijftal op 18 november in de finale van Westtalent, ook al komen ze hoofdzakelijk uit het Oost-Vlaamse Herzele. Voor ons mogen ze daar de hoofdprijs kapen en helemaal doorbreken. Tot in De Kreun, mannen!

Facebook / TwitterWebsite / vi.be

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single I Hear Sirens - "Spectral Passenger"

Als I Hear Sirens nieuwe muziek uitbrengt, mogen we altijd van geluk spreken. De Amerikaanse postrockband uit Utah staat niet bepaald bekend…
AlbumsRecensies

God Is An Astronaut - Ghost Tapes #10 (★★★½): Ode aan de woeste wanhoop

  Dat de Ierse groep God Is An Astronaut zowel live als op plaat garant staat voor intense postrock, is intussen geen…
AlbumsRecensies

Sigur Rós - Odin's Raven Magic (★★★): Leuk extraatje

Op 23 oktober kregen we te horen dat Sigur Rós het afgrijselijke jaar 2020 in schoonheid wou afsluiten met een nieuw album….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.