LiveRecensies

Big Thief @ Wilde Westen: een avondje om snel te vergeten

Nadat Amenra op zaterdagavond de Kreun in vuur en vlam wist te zetten, was het zondagavond de beurt aan Big Thief om overgebleven vlammen te blussen. Voor de gelegenheid vond het concert plaats in het gezellige café van De Kreun, wat de muziek van Big Thief perfect tot z’n recht liet komen. Het werd een bewogen avond, eentje om niet snel te vergeten.

De band wordt tijdens hun opkomst op het podium onder een heel bescheiden, ietwat ingehouden applaus verwelkomt. Het drietal lijkt zich merkbaar nogal ongemakkelijk te voelen op het kleine podium van het café. Het feit dat dat de eerste fans op amper één meter van het podium verwijdert staan, zal daar zeker ook iets mee te maken hebben. “Het is een lange tijd geleden dat we nog eens in zo’n klein cafeetje mochten spelen”, wist frontvrouw Adrianne Lenker ons te vertellen.

Met opener “Pretty Things” weet de band de aanwezige fans meteen bij de keel te grijpen, waardoor er een aangename stilte ontstaat. We zijn nog maar enkele seconden bezig, en de band toont ons al meteen wat ze in hun mars hebben: ontroeren. Op deze flow huppelt Big Thief verder doorheen hun set, met het perfecte evenwicht tussen songs van de eerste plaat en nummers vanop het nieuwste album.

Ondanks het feit dat alles goed tot z’n recht komt in deze kleine zaal, hebben de bandleden toch wel met enkele technische mankementen te maken. Dit zorgt ervoor dat de pauzes tussen de nummers soms nogal lang kunnen duren, waardoor de chemie wat verloren gaat. Gelukkig laat de band deze kleinigheden niet teveel tot hun hart komen en blijven ze gewoon doen waar ze goed in zijn. Op de plaat kwamen de nieuwe songs al goed tot hun recht, maar live snappen we frontvrouw Adrianne net ietsje beter, wat ertoe leidt dat de songs harder binnenkomen.

Middenin de set wordt iemand in het publiek onwel en ontstaat er eigenaardig gevoel tussen de mensen in het publiek. De band weet ook niet goed wat gedaan en besluit dan maar om het podium te verlaten en een pauze van 25min in te lassen. In deze pauze zijn heel wat mensen gewoon richting huis vertrokken, waardoor de band bij hun terugkomst opeens voor een halfleeg café staat te spelen. Spijtig.

Kort nadat de band terug op het podium is verschenen, spelen ze “Mythological Beauty”, het hoogtepunt van de ganse avond. Het was de eerste single uit hun tweede album Capacity en misschien zelfs hun bekendste nummer, waardoor een groot aantal van de nog overgebleven fans hierop zaten te wachten. Alles wat zonet gebeurde, lijkt even vergeten te zijn en dat is maar goed ook. Na dit wondermooie momentje is het tijd voor ons om afscheid te nemen aangezien we de laatste trein richting Gent moeten halen, helaas.

Er overkwam Big Thief deze avond een heleboel zaken waar ze zich waarschijnlijk nooit aan hadden verwacht. Ondanks al deze tegenslagen wist de band z’n ruggengraat recht te houden en stand te houden tot op het einde. Wij hopen alvast dat het volgende optreden van Big Thief in ietwat beter omstandigheden plaatsvindt. Hopelijk gaat alles goed met de man die onwel is geworden.

Facebook/Twitter

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…
LiveRecensies

Big Thief @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Eigenzinnige creativiteit

Sinds Big Thief in 2019 met zowel U.F.O.F. als Two Hands de eindejaarslijstjes van zowat elk muzikaal platform wist te veroveren dragen…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.