LiveRecensies

Oscar and the Wolf @ Sportpaleis: Alles wordt uit de kast gehaald

LiveRecensies

Oscar and the Wolf @ Sportpaleis: Alles wordt uit de kast gehaald

Op 29 en 30 april stond Oscar and the Wolf normaal gezien 2x voor een uitverkocht sportpaleis. Deze shows werden uitgesteld omdat hij nog volop bezig was met het opnemen van zijn langverwachte tweede plaat Infinity. Dit weekend was het voor de fans eindelijk zover. 27 en 28 oktober stelt Max samen met zijn roedel wolven eindelijk zijn nieuwe plaat voor aan het grote publiek. Hij werd een show die maar liefst twee uur duurde en waarbij er alles uit de kast werd gehaald, waaronder ook een nieuwe outfit.

Als een deus ex machina betrad hij het podium. Hij stond boven op de doos waarin zijn muzikanten in het begin van de set verscholen zaten. Vanop die hoogte begeesterde hij in zijn glitterende Zorro outfit, inclusief glittermasker, de zaal met “The Game” en “So Real”. Nadien kwam hij ter aarde en werd hij bijgestaan door een groep danseressen die samen met hem een uiterst dansbare en sexy versie brachten van “Chevrolet”. Die zwoele sfeer werd doorgetrokken naar “Undress” en naar hun meest recente single “Runaway“.

Tijdens “You’re Mine” werd het sportpaleis omgetoverd tot een pompende technoclub. Groene lazers en knallende bassen namen de bovenhand. Die opzwepende sfeer werd doorgetrokken naar “Joaquim”. Het podium werd letterlijk omgetoverd in een vlammenzee en die warmte was te voelen tot ver achter in de zaal. Nadien was het tijd voor het ingetogen “Moonshine”. Max werd begeleidt op piano en zijn stem kwam uiterst breekbaar over. Het publiek werd een zee van lichtjes en we gingen van een pompende club naar een gezellig kampvuur moment.

https://www.instagram.com/p/BaxT9CmlG_x/?tagged=oscarandthewolf

Max Colombie zou Max Colombie niet zijn als er tijdens zijn show geen oufitwissel de revue passeerde. Het Zorro pak werd omgeruild voor een rode jogging met een glitterende bondjas. Nieuwe nummers als “Pretty Infinity” en “Honey” werden door de lichtshow in een blits jasje geplaatst. “Breathing” werd ingezet en de zaal werd gevuld door schuimbellen. Nadien volgde het oudere “Dreamcar Ocean Drive” en “Exotic” die net zoals de andere nummers in een pompend versie werden gebracht. Voor  “Princes” werden de grove middelen ingezet en kregen we te maken met een vuurwerk gordijn. Desondanks die grove middelen bleef het muzikale hoogtepunt uit. Het nummer verdween in de bombast. Tijdens “Fever” baanden we ons in het bloemisten walhalla, de confetti bloemen vielen met bakken uit de lucht. Ook hier was de muziek eerder bijzaak door het grote show aspect. Less is more is iets wat deze keer van toepassing mocht zijn.

Uiteindelijk kregen we nog drie bisnummers cadeau van Max en zijn wolven. Het bloementhema van “Fever” werd doorgetrokken naar “Susato”. Dansen was niet weggelegd bij dat nummer maar die kans kregen we bij “Touch Down”. Voor een voorlaatste keer konden we onze dansbenen strekken en onze ogen de kost geven aan de lichtshow. “Strange Entity” zorgde ervoor dat Max als een ware god kon afsluiten in stijl. Zijn band verdween in de doos waarin ze de show zijn begonnen. Hierdoor kwam alle aandacht op Max terecht en draaide hij het publiek rond zijn vinger.

Oscar and the Wolf bracht met deze show een productioneel hoogstaande show met een gigantisch show aspect. Desondanks bleven we tijdens sommige nummers wat op onze honger zitten. Muzikaal mocht de show voor ons even hard uit zijn voegen barsten als de bijhorende lichtshow.

 

Setlist:

Intro
The Game
So Real
Chevrolet
Undress
Runaway
You’re Mine
Joaquim
Moonshine
Pretty Infiniti
Honey
Breathing
Dream Car Ocean Drive
Exotic
Princes
Fever

Susato
Touch Down
Strange Entity

Related posts
InstagramLiveRecensies

Simple Minds @ Sportpaleis: Tournée Générale

Wat Kurt Cobain betekende voor de jeugd in de jaren negentig, was Jim Kerr voor de generatie ervoor. Al moesten de Schotse…
InstagramLiveRecensies

Editors @ Sportpaleis: Sluipt de sleur in het droomhuwelijk?

Editors en België, een geslaagd huwelijk dat al meermaals werd beklonken op de Belgische festivalweides. Wie vorig jaar tevergeefs voor de gesloten…
LiveRecensies

Niall Horan @ Sportpaleis: Vloedgolf aan gesmolten tienerharten

Boybands staan bekend als ware wereldsterfabrieken. Take That bracht ons Robbie Williams, *NSYNC had Justin Timberlake en Ricky Martin zette zijn eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.