Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Novo Amor en Ed Tullett – “Terraform”

Na “Cavalry” en “Silvery”, lichten Novo Amor (Ali Lacey) en Ed Tullett nogmaals een tipje van de sluier op die hangt rond hun album Heiress. Dit doen ze met het fragiele nummer “Terraform” dat ons naar gewoonte breekbare, hoge vocals met lichte ondersteuning van instrumentatie brengt. Gelaagd, dynamisch en complex maar vooral ook indrukwekkend en de moeite waard.

Wie het idee had (of heeft) dat een muziekclip niet echt meerwaarde geeft aan een song, vergist zich in dit geval schromelijk. Bij deze nieuwe krijgen we de beklijvende video die ons bij ons nekvel vastpakt, uit onze comfortzone plukt en handig neerpoot tussen zwavelmijners in Indonesië die er in giftwolken sleuren met zwaargeladen manden om zo hun familie van inkomen te voorzien.

De video is als het ware een geheim, verdoken instrument dat “Terraform” ondersteunt in al zijn facetten. Krijgt het stille hoofdpersonage plots meer kracht, zo ook de dynamiek van het nummer. Met de video tonen Lacey en Tullett dat ze sociaal geëngageerd zijn, want een deel van de opbrengst gaat naar charity die deze mijnwerkers ondersteunt. Dubbel applaus dus, voor ons kan het album in elk geval niet snel genoeg verschijnen.

Facebook / Twitter / Website

27 oktober 2017

About Author

Ottilie Derycke


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief