Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Franz Ferdinand – “Always Ascending”

Op het einde van deze zomer speelde Franz Ferdinand een uitverkochte set in het Rivierenhof van Antwerpen. Dat een nieuwe plaat niet kon uitblijven, wist iedereen. Vandaag wordt deze eindelijk aangekondigd en samen met die aankondiging krijgen we ook nieuwe muziek. Always Ascending is de titel van hun vijfde plaat en volgt na Right Thoughts, Right Words, Right Action uit 2013. We konden de band wel horen bij supergroep FFS samen met Sparks, maar dat was een heel ander verhaal. Het nieuwe album verschijnt op 9 februari en samen met dat fijne nieuws, krijgen we ook de titeltrack te horen.

Te veel synths en te veel op het dansbare catchy aspect mikken, dat is de teneur van de eerste single van Franz Ferdinand sinds het vertrek van Nick McCarthy. De band doet precies iets te veel hun best om aanstekelijk te klinken, waardoor de single helemaal verloren geraakt in de bombast. Het begint erg zacht met enkel een piano en de stem van Alex Kapranos, maar al van bij het begin voel je de kracht niet die een Franz Ferdinand song maakt. Als het nummer dan eenmaal open bloeit, voelen we een fout eighties nummer ontstaan. Hoewel er een fijne gitaarlijn in zit, is het net allemaal iets te kitscherig. Vooral de foute synthlijnen en de slechte achtergrondzang klinken erg storend. Hierdoor overtuigt de eerste single van hun nieuwe plaat niet helemaal, maar hopelijk komt daar verandering in met de rest van de plaat.

Op 28 februari speelt de band in Vorst Nationaal.

25 oktober 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief