Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Protoje – “Truths & Rights”

Voor de mensen die meer naar reggae luisteren dan de al bekende Bob Marley, is Protoje geen onbekende. Naast Chronixx, die aan het begin van de zomer nog een nieuwe plaat uitbracht, en Damien Marley, zoon van de legende waar we al eerder naar verwezen, is Protoje één van dé toonaangevende artiesten in de hedendaagse reggae-wereld. Hij speelde afgelopen zomers dan ook al op Couleur Café, Dour en Reggae Geel. Maar niet enkel op festivals is de Jamaicaan een hit, hij verkocht ook al de Vooruit en OLT Rivierenhof uit.

Protoje bracht op 20 oktober dus een nieuwe single, “Truths & Rights” uit. Het is de opvolger van “Blood Money”, de eerste single voor het nieuwe album. Op “Truths & Rights” creëert Protoje samen met opkomend talent Mortimer een heerlijke reggae-sfeer. Je waant je haast in Jamaïca wanneer het lied geopend wordt met de zwoele ‘oeh’ en ‘yeahs’ in de intro. Of door de heerlijke blazersolo waar we op het einde van de single op getrakteerd worden. Maar niet alleen muzikaal is dit nummer een pareltje, ook de lyrics tonen dat Protoje barst van het talent. Net zoals op “Blood Money” brengt Protoje de problematiek uit thuisland Jamaica aan het licht.

Protoje levert hier een pracht van reggae-nummer af, waar hij niet alleen muzikaal maar ook op vlak van teksten toont dat hij hoge toppen scheert met zijn dansbare reggae. Met “Who Knows” kreeg hij al een paar keer air-play op Studio Brussel, en het zou ons niet verbazen als je straks “Blood Money” of “Truths & Rights” op de radio hoorde. En zeg nu eerlijk, welke reggae-artiest kan zeggen dat hij/zij op commerciële radio gespeeld wordt?

Facebook / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Koffee - "West Indies"

Ze was amper zeventien toen Koffee doorbrak en gebombardeerd werd tot een van de grootste reggaebeloftes van het het decennium. Grootheden als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rupelsoldaten - "Oog Om Oog"

Belgische reggae, het is een zeldzaam gegeven. Er zijn maar een klein aantal bands en artiesten die het genre aandurven en degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Protoje feat. Wiz Khalifa - "A Vibe"

Wie aan reggae denkt deze dagen, denkt aan Protoje. De Jamaicaanse zanger behoort tot een van de grootste reggaeartiesten van deze generatie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.