banner

LiveRecensies

Loyle Carner @ AB Club (Ancienne Belgique): aandoenlijke hiphopsensatie

Disclaimer: dit wordt een lofrede. Want wie houdt er nu niet van de Britse rapper Loyle Carner. Een amper drieëntwintig jaar oude freckle-faced Zuid-Londenaar die zijn baritonstem gebruikt om over de oprechtste zaken van het bestaan te dichten. Live doet hij dit steevast met voetbalshirt van zijn overleden stiefvader in de hand, en beste maatje / producer Rebel Kleff aan zijn zijde. Al van vóór Carner het podium opkwam leek de hele AB collectief afgesproken te hebben om het concert fantastisch te gaan vinden. Iedereen was verenigd in hetzelfde geluk.

De rapper koos ervoor om de set te openen met de drie eerste tracks van zijn debuutplaat Yesterday’s Gone. Hij pakte uit door “Mean It In The Morning” en “+44”, twee nummers die op het album gemakkelijk over het hoofd zouden gezien kunnen worden, om te vormen tot memorabele pareltjes. De Brit rapte even strak als in de studio en wisselde dit voortdurend af met a capella en freestyle.

Carner stond duidelijk met heel wat meer zelfvertrouwen op het podium dan tijdens zijn vorige Brusselse passage, in VK concerts voorbije februari. In tegenstelling tot hoe hij toen mateloos zijn dankbaarheid of ongeloof uitte, was hij gisteren overtuigd van zijn plek op het podium. Nu is hij dan ook het gezicht van de reclamecampagne van het nieuwe parfum van Yves Saint Laurent, je zou voor minder zelfverzekerd worden. Het staat hem.

https://www.instagram.com/p/BYN1bklH9fM/?taken-by=loylecarner

De show culmineerde wanneer “Tierney Terrace” en “Ain’t Nothing Changed” elkaar opvolgden. Twee van de eerste singles die de jonge muzikant op de wereld losliet en waarmee hij een plekje verdiende op de shortlist van BBC Music’s Sound of 2016. Ondertussen gingen alle hoofden in de zaal naar achter en handen automatisch in de lucht. Voor één keer stoorden zelfs de filmende smartphones niet, want ook wij hadden graag meer van Carners ontwapenende bindteksten vastgelegd.

Een schets van wat voor persoon Benjamin Coyle-Larner is klonk door de boxen in de woorden van zijn moeder: ‘He was a scribble of boy / All hair and mischief / A two-foot tale of trouble/ The bee’s knees / A cartwheeling chatterbox of tricks / Completely fearless / I had to carry a first aid kit / My band-aid boy (…)’ Na dit intermezzo van een gedicht pakte Carner de micro voor een laatste keer op om opperplaat NO CD te performen. Dat Loyle Carner zich maar snel aan een nieuwe plaat zet zodat hij de volgende keer met een langere set kan komen optreden.

Setlist:

The Isle Of Arran
Mean It In The Morning
+44
The Seamstress
Damselfly
Stars And Shades
Mufasa
Florence
No Worries
Gotham
Cantona
Sun Of Jean
NO CD

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.