LiveRecensies

Bands ‘n’ Bites @ Beursschouwburg: van jetje geven met The Van Jets, School Is Cool, The Lighthouse en Sonnfjord

Een unieke locatie met een gezellig dakterras, frisse drankjes, hapjes van Würst en als kers op de taart enkele goede Belgische bands. Meer was er niet nodig om deze editie van Bands ‘n’ Bites onvergetelijk te maken. Een klein groepje van tweehonderd mensen was klaar voor deze toch wel speciale nacht.

Sonnfjord brak de spits af als eerste band van de avond. Het publiek stond wat nieuwsgierig te kijken en wist niet goed wat ze moesten verwachten. Gelukkig werden deze twijfels snel ingetrokken toen de zangeres van de band, vrolijk in een glitterpakje, het podium op kwam. Enkele bescheiden hitjes zoals “Dust and Shapes” en “Lights” passeerden de revue. De zwoele stem van de zangeres en de erg dansbare popsongs konden het publiek meer dan overtuigen. Jammer dat het van korte duur was, meer van dat graag!

Enkele fangirls vooraan en knappe jongens op het podium, we wisten dat het tijd was voor de tweede band van de avond, The Lighthouse. Deze vijf jongens uit Leuven kregen het publiek aan het dansen met hun catchy popsongs zoals “Backbeats” en “Headlights”. Tijdens hun set stelden ze ook “Joy Ride” aan ons voor. De titeltrack van hun nieuwe EP dat 10 november uitkomt. Afsluiten deden ze met “Hollywood”, het nummer waar alles mee begon, toen ze in 2017 finalist van de Nieuwe Lichting waren.

Na een live-interview tussen presentator Rik De Bruycker en Johannes van The Van Jets over het artwork van hun nieuwe plaat die volgende week uitkomt, was het tijd voor School Is Cool. Beginnen deden ze met het aanstekelijke nummer “Run Run Run Run Run”. Hun album Good News is nog maar net uit, maar toch klonk dit voor iedereen al bekend in de oren en waren er zelfs een paar mensen in de zaal die gingen meezingen. School Is Cool is helemaal terug de oude en dat was te zien op het podium. Ze stonden er met plezier en als een groep. De goede sfeer tussen de muzikanten werkte aanstekelijk bij het publiek.

Met “I’m Not Fine” kregen ze heel de zaal stil en stond iedereen met grote ogen te kijken. Het breekbare nummer, dat iets weg heeft van The War On Drugs, zorgde voor een pakkend kippenvel moment. Je kon meevoelen met de emotie waarmee het nummer geschreven is. Ze sloten af met “Trophy Wall”, waarmee het publiek meteen de tristesse van het vorige nummer was vergeten en terug aan het dansen ging.

The Van Jets hadden de eer om de avond af te sluiten en dat deden ze dan ook met alle plezier. Ze speelden al enkele nummers van hun nieuwe plaat, die volgende week uitkomt. Veelbelovend, als je het ons vraagt! Zanger Johannes, met zijn wel bekende bolhoedje, liet zijn beste dansmoves zien en maakte met zijn band het publiek helemaal gek.

Eén van de hoogtepunten van de avond was “The Future”. Deze werd opgedragen aan School Is Cool, omdat ze in een interview tegen Humo vertelden dat dit één van hun favoriete nummers was van het moment. Als afsluiter kozen ze voor “Two Tides of Ice”. De zanger kwam het publiek in en iedereen zong, voor de aller laatste keer, luidkeels mee.

Het was een gevulde avond met een hele waaier aan goede muziek. Zowel de minder bekende groepen als dé Belgische bands van het moment, gaven het beste van zichzelf. Wij gingen alvast voldaan naar huis. Hou zeker de Facebookpagina van Bands ‘n’ Bites in de gaten als je zin hebt om de volgende keer ook zo’n exclusief evenement mee te maken.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool - "Whisper on the Wind"

Een album uitbrengen en er door een pandemie niet ten volle van kunnen profiteren; het is wat School Is Cool overkwam toen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool - "Uh-Huh"

De band die zich voor elk album door een ander (sub)genre laat inspireren, maar er altijd goed mee wegkomt; dat is School…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool - "Comfort"

Stel je voor: je brengt een album uit vol nummers die door het publiek gesmaakt worden, maar nog voor je het goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.