LiveRecensies

Oscar and the Wolf @ Drijvend Paviljoen: Intiemer dan dit gaat het waarschijnlijk niet meer worden

Ruim één week terug gaf Oscar and the Wolf een magische showcase weg in Spirito, een omgebouwde kerk in Brussel. Nu was Nederland aan de beurt. De locatie? Het Drijvend Paviljoen in Rotterdam. Drie grote, aan elkaar gesmolten, luchtbellen gevuld met kleur en rook die dobberen in het hart van de stad. Een bijzondere locatie die perfect past bij het image van Oscar and the Wolf.

De 3FM Live Gig werd op voorhand als super exclusief en intiem aangekondigd. En intiem was het zeker. Slecht 120 mensen konden mee zweven in de luchtbubbel waarin Max Colombie en co. zich bevonden. De voorste rij was maar één stap verwijderd van hun grote idool. Dit zorgde ervoor dat de ietwat schuchtere zijde van Max – Oscar – de wolf af en toe een beetje wegdrukte. Gewapend in een grote oversized bomberjack, een retro zonnebril op zijn neus en een zwart petje op z’n hoofd betrad hij het podium.

De band opende met de dansbare single “So Real” wat je meteen in de sferen van een ander universum bracht. Het publiek wist ondanks hun enthousiasme echter nog niet goed hoe ze in beweging moesten komen. Hierna startte Oscar and the Wolf “The Game” in, waarna het publiek al iets meer van de grond los leek te komen. Tijdens “Breahting” pakte Max Colombie de steeds losser wordende sfeer op en begon ook zelf meer te dansen.

https://www.instagram.com/p/BZ_9gsCnFiX/?taken-by=kirstengorter

Toen de band “You’re Mine” – een oude bekende – instartte werd deze vol enthousiasme ontvangen, wat leidde tot een van de hoogtepunten van de avond. Het voorlaatste nummer van de setlist fungeerde als een klein rustpunt. “Pretty Infinity” is het meest melancholische nummer van het album. Deze song staat momenteel het dichtst bij de zanger, gaf hij op voorhand in een kort interview aan. Leuk detail. Bij de lyric “I wish you couldn’t see you”, deed Max dan toch nog even zijn kekke zonnebril af. De extase die na dit nummer volgde hield lang aan. De afsluiter kwam dan ook al veel te snel. Zoals Colombie zelf verwoorde; “We moeten een korte set spelen vanavond, which is a pity. Maar we gaan er nog eentje doen en dan gaan we naar huis met een feestje. Goed?” Waarna “Strange Entity” werd ingezet en iedereen toch nog dansend naar huis ging.

https://www.instagram.com/p/BaBHI4UlxB7/?tagged=3fmlivegig

Helaas heeft Oscar and the Wolf niet veel nieuw werk kunnen laten horen en was het magische optreden in de drijvende luchtbellen maar voor even. Het album “Infinity” blijft echter eeuwig voortbestaan. Een veelbelovend voorproefje op de shows in het Sportpaleis en AFAS Live die er nog moeten komen!

Setlist:

So Real
The Game
Breathing
Runaway
You’re Mine
Pretty Infinity
Strange Entity

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Oscar and the Wolf, Anne-Marie, Froukje en meer naar Lokerse Feesten

Het festivalseizoen is nog ver weg, maar de Belgische festivals schakelen de laatste weken een versnelling hoger met aankondigingen om het aftellen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Angel Face"

Het was even schrikken voor de fans van Max Colombie toen die, twee weken geleden, de sociale media-accounts van Oscar and the…
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 3): Het aards paradijs

Left of the Dial is een uitputtingslag. Die begint eigenlijk al weken voor het festival, wanneer je start met het kijken naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.