Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tash Sultana – “Mystik”

Tash Sultana trakteert ons op een nieuwe single genaamd “Mystik”, die ze laag voor laag weer perfect heeft weten verpakken. De Australische zangeres heeft “Mystik” geschreven in haar thuisstudio gedurende een break na haar wereldtour. “[I] tried to just come back down and connect to myself and just be present, because when you’re busy all the time you kind of get caught up in this whole mist and you forget to stop and be still and you get carried away thinking that you have to do all these things all the time when you probably just should be instead of do.” meldt ze tegen triple j.

“Mystik” bevat veel jazzy invloeden. Ze opent direct met een aanstekelijk gitaargeluid, wat ze vervolgens uitbreidt tot een meesterlijke mix van geluiden. Haar excentrieke stem zweeft hier vervolgens met een vrij slepende zanglijn doorheen. In de laatste minuut weet ze ons nog eens omver te blazen met een intense saxofoonsolo. – Sidenote: het multitalent heeft dit instrument één week voor de opnames leren spelen. – De prachtige saxofoonsolo wordt tegen het einde van het nummer versterkt door een funky gitaar outro, waardoor we al dansend het nummer verlaten.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Tash Sultana - Terra Firma (★★★): Gezocht: kruidige wintersoep

Tash Sultana was nog geen drie jaar oud en al in de ban van de gitaar. Tien jaar later speelde die met…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tash Sultana - "Sweet & Dandy"

Over een kleine maand is het zo ver, dan verschijnt het tweede album van Tash Sultana. De Australische brak een vijftal jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.