Nieuwe singles

Nieuwe single Weezer – “Weekend Woman”

Op 18 oktober staat Weezer in een uitverkochte AB, een week later verschijnt hun nieuwste album Pacific Daydream. Daaruit kregen we ondertussen al drie voorsmaakjes; “Mexican Fender”“Feels Like Summer” en “Beach Boys”. Nu komt de band met een vierde voorsmaakje in de vorm van “Weekend Woman”. Het maakt meteen ook duidelijk dat Weezer voor deze plaat de rust en de kalmte van een zonnig strand opzoekt. Of dat goed idee is, betwijfelen we, maar we oordelen niet vooraleer we het volledige album gehoord hebben.

De single begint met Rivers die precies net een verfrissende cola dronk en daarbij een geluid van genot laat. Samen met de zachte gitaarriff klinkt dit ontzettend cliché. Gelukkig is het refrein niet zo slecht en zelfs nog wel catchy, hoewel ook dit iets te soft klinkt om Weezer te zijn. De lyrics zijn melig en het lijkt er op dat Rivers nog steeds onvervulde verlangens heeft. Toch heeft deze coolness wel iets, je kan helemaal tot rust komen en wegdromen van betere tijden (iets wat volgens ons wel de bedoeling is op Pacific Daydream). Eén van de betere singles die we nu al kregen dus, maar de lat ligt dan ook niet super hoog.

Site / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

3551 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Weezer - SZNZ (★★): Ondermaats niemendalletje

Dat Weezer niet te verlegen is om af en toe een gimmick te gebruiken is geen geheim. Zo bracht de groep uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer - "I Want a Dog"

Je merkte het waarschijnlijk deze ochtend al toen je het ijzig laagje van je autoramen moest krabben, maar de winter is dus…
InstagramLiveRecensies

Hella Mega Tour (Green Day, Fall Out Boy & Weezer) @ Sportpaleis: En op het eind was er confetti

Het moet zowat het summum zijn voor de poppunkliefhebbers uit de jaren 2000; een tour die ervoor zorgt dat drie favorieten in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.