Nieuwe singles

Nieuwe single 319 – “The Rapture”

Rapper Ishmael Butler (Shabazz Palaces) en Daniel Lopatin (Oneothrix Point Never) ontmoetten elkaar deze zomer en er ontstond een kleine broederliefde. Butler, die zijn vorige albums (Quazarz 1 en 2) in teken stelde van een alien-gangster die op aarde landde en Lopatin, die in zijn vorige album (Garden Of Delete) droomde over een agressieve maar (bij momenten) hilarische rockwereld waarin iedereen met acne rondliep. Moet de gloednieuwe 319 dan niet klinken als een puberale Xenomoroph hustler met Jimi Hendrix’ gitaar in zijn klauwen? Nee…

“The Rapture” is, ondanks haar makers, een kalm en sereen plaatje. Echoënd komen gitaar plucks en pianotonen samen. De rap van Butler komt er snel en luchtig in en mixt zich geregeld in de percussie. Een rapnummer in afwezigheid van beats. Het wordt iets vreemder als Lopatin er een soort refrein inzet met verwrongen vocalen, hikkende klanken en vlagen van huppelende synths. Ze slagen er echter niet in om het oncomfortabel te maken. “The Rapture” is een bedeesd nummer en laat ons voelen dat de mannen samen liever loungen dan het te bont te maken. “The Rapture” is uit op Adult Swim Singles 2017.

I Try To Find I

29 september 2017

About Author

Sander Blommaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief