Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rich the Kid ft. Kendrick Lamar – “New Freezer”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rich the Kid ft. Kendrick Lamar – “New Freezer”

Dat Kendrick Lamar een gegeerde gast is op (hiphop) songs, werd het voorbije jaar nog maar eens duidelijk. Heel wat relevante hedendaagse artiesten kregen hem te pakken voor een feature, waarbij hij hun liedjes zonder uitzondering een paar niveaus hoger tilde. Dat is niet anders op Rich the Kid’s “New Freezer”, de tweede single van diens gelijknamige album.

Rich the Kid behoort tot het rijtje van jonge rappers die zich opwerken door middel van een relatief nieuw subgenre genaamd ‘mumble rap’, opvallend vaak in combinatie met een gek kapsel en een ultra swag kledingstijl (denk Lil Uzi Vert, Playboi Carti, Migos, Lil Yachty en consorten). Leuk voor op een feestje of festival, maar niet meteen het soort hiphop dat je oplegt voor de doordachte lyrics of slim geconstrueerde beats. Zoals zoveel hiphopliedjes, werd de single voor het eerst gedraaid op Beats 1 radio. Maar dat een samenwerking tussen deze twee er zat aan te komen, hintte Rich the Kid al in januari toen hij bovenstaande foto op zijn Instagram zwierde.

De eenvoudige beat blijft constant doorheen het nummer, waardoor je na een tijdje bijna in een soort trance terechtkomt. Tot Lamar je daaruit rukt door alweer een sterk staaltje van zijn kunnen tentoon te stellen. Hij zorgt voor het vuur en de nodige variatie in dit nummer: terwijl Rich the Kid zich laat leiden door de monotone beat, is het bij Kendrick net omgekeerd.  Zijn verse is een mooi spel van hoog en laag en van snel en traag. Want King Kendrick laat zich door niets of niemand leiden.

Een videoclip, geregisseerd door Lamar en zijn manager Dave Free, zou onderweg zijn…

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / Soundcloud

Related posts
InstagramLiveRecensies

ROLLING LOUD 2023 (Festivaldag 1): King Kendrick heerst

Gisteren vond de eerste dag ROLLING LOUD Rotterdam plaats sinds het WOO HAH vermoord heeft, dat vorig jaar zijn laatste levensjaar kende….
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Keem & Kendrick Lamar - "The Hillbillies"

Het is altijd een beetje gissen naar wat heersend hiphopkoning Kendrick Lamar op elk moment uitspookt. De tour van zijn monumentaal nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.