banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rich the Kid ft. Kendrick Lamar – “New Freezer”

Dat Kendrick Lamar een gegeerde gast is op (hiphop) songs, werd het voorbije jaar nog maar eens duidelijk. Heel wat relevante hedendaagse artiesten kregen hem te pakken voor een feature, waarbij hij hun liedjes zonder uitzondering een paar niveaus hoger tilde. Dat is niet anders op Rich the Kid’s “New Freezer”, de tweede single van diens gelijknamige album.

Rich the Kid behoort tot het rijtje van jonge rappers die zich opwerken door middel van een relatief nieuw subgenre genaamd ‘mumble rap’, opvallend vaak in combinatie met een gek kapsel en een ultra swag kledingstijl (denk Lil Uzi Vert, Playboi Carti, Migos, Lil Yachty en consorten). Leuk voor op een feestje of festival, maar niet meteen het soort hiphop dat je oplegt voor de doordachte lyrics of slim geconstrueerde beats. Zoals zoveel hiphopliedjes, werd de single voor het eerst gedraaid op Beats 1 radio. Maar dat een samenwerking tussen deze twee er zat aan te komen, hintte Rich the Kid al in januari toen hij bovenstaande foto op zijn Instagram zwierde.

De eenvoudige beat blijft constant doorheen het nummer, waardoor je na een tijdje bijna in een soort trance terechtkomt. Tot Lamar je daaruit rukt door alweer een sterk staaltje van zijn kunnen tentoon te stellen. Hij zorgt voor het vuur en de nodige variatie in dit nummer: terwijl Rich the Kid zich laat leiden door de monotone beat, is het bij Kendrick net omgekeerd.  Zijn verse is een mooi spel van hoog en laag en van snel en traag. Want King Kendrick laat zich door niets of niemand leiden.

Een videoclip, geregisseerd door Lamar en zijn manager Dave Free, zou onderweg zijn…

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / Soundcloud

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Aesop Rock & Blockhead - Garbology (★★★): Taalkundige jazz

De voorbije decennia zijn enkele legendarische hiphopduo’s de revue gepasseerd. OutKast, Run The Jewels en onze eigen blackwave. hebben allemaal hun strepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.