Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiggs Da Author & Blade Brown – “Kinshasa Riddim”

Van Tiggs Da Author hebben we lange tijd niets meer gehoord, maar hij maakt wel degelijk nog muziek. De Brit scoorde in 2015 en respectievelijk 2017 hitjes met de aanstekelijke nummers “Georgia” & “Run”, maar sindsdien wil het maar niet echt vlotten met zijn carrière. Het verbaast dan ook niet dat hij nieuwe inspiratie zocht en vond in het alomtegenwoordige grime genre en zijn muziek een kleine stijlbreuk onderging. Vandaag loste hij in ieder geval zijn nieuwste nummer “Kinshasa Riddim”, waarvoor hij de handen in mekaar sloeg met Blade Brown.

De ‘nieuwe’ Tiggs Da Author focust iets minder op instrumenten, daarvoor wel op een aantal leuke samples. Rappen kan Tiggs Da Author wel heel goed en dat liet hij ons in zijn recente singles al horen, maar het is vooral de diepe stem van Blade Brown die indruk weet te maken. De productie klinkt netjes afgewerkt en heeft een volle sound die de ‘riddim’ alle eer aandoen. De flow is luchtig en komt goed binnen waardoor “Kinshasa Riddim” al snel blijft hangen. Ons favoriete nummer van Tiggs Da Author is “Kinshasa Riddim” toch niet geworden, maar dat het weer de goede richting opgaat, valt moeilijk te ontkennen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiggs Da Author - "Work It Out"

Man van de eeuwige glimlach, Tiggs Da Author, is altijd een goed idee als je nood hebt aan een portie feelgood. Een…
Muzieknieuwtjes

Veertig nieuwe namen Pukkelpop

Pukkelpop, het alternatieve muziekfestival uit Hasselt, maakte vandaag weer enkele nieuwe namen bekend. Op Snapchat liet het festival ons al raden en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.