Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circuit Des Yeux – “Black Fly”

Haley Fohr is wat je op z’n minst kan zeggen een originele artieste. Onder pseudoniem Circuit des Yeux schrijft ze al een flink aantal jaren ruwe, maar intense en experimentele songs. Wat daarbij vaak in de schijnwerpers staat, is haar rauwe diepe stem. We konden al die kenmerken al terughoren op “Paper Bag”, de eerste single van Reaching For Indigo, haar album dat zal verschijnen via Drag City. Nu is er ook een tweede nummer, “Black Fly” uitgebracht. Deze laat net zo sterk als de vorige single horen dat Circuit des Yeux alleen maar aan het evolueren is.

Het nummer is niet zomaar een standaard folkwerkje. Daar waar een groot deel van haar muziek wervelend en robuust klinkt, spint Circuit des Yeux een andere sfeer uit op het zeven minuten durende “Black Fly”. De instrumentatie klinkt op het eerste gehoor fleurig en fijn, maar transformeert zich op subtiele wijze naar een climax met veel noise, jazzy bassen en in elkaar gevlochten strijkers. Hierdoor past het toch mooi in de wereld die Haley Fohr ontluikt met haar gepassioneerde muziek en bij de keel grijpende stem. Een wereld waar de tijd en omgeving wegsmelt en rauwe emoties ontbloot worden.

Reaching For Indigo verschijnt 20 oktober via Drag City.

Website / Facebook / Twitter

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circuit des Yeux - "Dogma"

Circuit des Yeux, een van de projecten van artieste Haley Fohr, prezen we in het verleden voor haar compromisloosheid, ambitie en openhartigheid….
LiveRecensies

Circuit des Yeux + TALsounds @ Vooruit: Spanning tussen sereniteit en emotie

De Vooruit weet elk seizoen opnieuw een spraakmakend en eigenzinnig programma samen te stellen, ook op muzikaal vlak. Een van die namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.