Nieuwe singles

Vijf tips voor Democrazy in september

Nieuwe singles

Vijf tips voor Democrazy in september

Ook bij Democrazy gaat het concertseizoen terug van start. Het start zaterdag met De Beloften om daarna meteen een versnelling hoger te schakelen met enkele fijne concerten. Niet de bekendste artiesten, maar wel bijna allemaal internationaal en te ontdekken. Wij hebben voor jou vijf tips opgelijst en voor elk van die concerten kan je een duoticket winnen. Hoe je dat doet lees je op het einde van deze post.

Whispering Sons – 19 september – NEST

Beginnen doen we op 19 september met een avondje vol post punk in NEST. Eerst en vooral mag Fornet de avond openen. Ze stellen er hun debuut-EP voor met enkele songs op waarover we laaiend enthousiast waren. Daarna is het de beurt aan de vaandeldragers van de hedendaagse post punk in België. Whispering Sons stelt hun nieuwe EP White Noise voor dat op 15 september verschijnt. Veel nieuwe muziek dus in NEST en dat willen we jou niet ontnemen.

WITCH ft Jacco Gardner – 21 september – DOKBOX

Jacco Gardner is een psychedelische wizard uit Nederland, maar komt niet onder zijn hoedanigheid naar Dokbox. Neen, hij haalt W.I.T.C.H. van onder het stof. De band uit Zambia was er erg populair in de jaren ’70, ze domineerden er zelfs de hitlijsten. Hun muziek klinkt als een mengeling tussen The Rolling Stones, Black Sabbath en Deep Purple met traditionele Afrikaanse ritmes. Ze noemen het zelf de zamrock. Van de overlevende originele bandleden, is enkel nog de zanger over en die gaat nu op tour met Jacco Gardner om hun muziek nog een laatste keer aan de man te brengen. Niet te missen dus.

Jen Cloher – 24 september – DOK

Jen Cloher doet niet meteen een belletje rinkelen, maar Courtney Barnett des te meer. Wat als we nu vertellen dat de twee een koppel zijn? Dat Barnett ook bij Cloher in de groep speelt? Dat Cloher al haar muziek op Milk! Records uitbrengt, het label van Barnett? Wel dan kan er maar één conclusie zijn. Jen Cloher is een niet te missen artieste die je op 24 september in DOK kan zien. Slackerrock met een emotionele insteek, het zal sowieso niet slecht zijn.

Michael Nau – 30 september – DOK

Michael Nau zagen we al eens aan het werk in de Witloof Bar.Toen wist hij met zijn eenvoud een goeie indruk na te laten. Sindsdien is hij één album en één EP rijker waarbij vooral blijkt dat zijn sound ook rijker is geworden. Op zijn meest recente EP werkte hij zelfs samen met Natalie Prass, een mooie samenwerking van twee rammelende singer-songwriters. Michael Nau is er eentje voor de fijnproevers die hun eten het liefst zo zacht mogelijk hebben, maar toch met een ruwe rand.

Kirin J Callinan – 3 oktober – NEST

Oké, 3 oktober is geen september meer, maar deze Kirin J Callinan moeten we gewoon aanraden. De man is een legende in Australië en werkt met nagenoeg iedere artiest samen. Zo is hij bevriend met Alex Cameron, Mac DeMarco, Moses Sumney, Mark Ronson, Connan Mockasin Neil Finn, en we kunnen zo nog een eindje verder gaan. Een geliefd persoon die extreem extravagant is in zijn muziek en live een hele ervaring moet zijn. Of hij naakt zal optreden, weten we niet zeker, maar bereid je alvast maar voor op een absurde show. Over the top zou zomaar eens een nieuwe betekenis kunnen krijgen.

Voor elk van bovenstaande show kan je een duoticket winnen. Wat moet je hiervoor doen? Enerzijds een bewijs sturen dat je onze Facebook-pagina leuk vindt en anderzijds een antwoord geven op volgende vraag “Hoe heet de mockumentary van Kirin J Callinan waarin onder meer Jack Black en Mark Ronsen te zien zijn?”. Stuur dit allemaal door naar wedstrijd@dansendeberen.be met als onderwerp het concert van jouw keuze en wie weet kan je wel één van onze tips zien in Gent.

3622 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons - "Cold City"

Wie zo nu en dan eens van ver naar de Belgische muziekscene kijkt, die kent Whispering Sons natuurlijk al. De donkere muziek…
LiveRecensies

VIDEODROOM 2023: Whispering Sons x 'Balm (After Violence)' @ VIERNULVIER: Opbouw- en afbraakwerken

Film Fest Gent is in volle gang en zo ook VIDEODROOM, de stevige handdruk tussen VIERNULVIER en Film Fest Gent. Telkens wordt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons - "The Talker"

Whispering Sons is inmiddels een vaste waarde aan het woorden in het Belgische muzieklandschap, of dan toch ten noorden van de taalgrens….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.