Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “Rabble Rouser”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “Rabble Rouser”

Het nieuwe album van Enter Shikari gaat er volledig anders uitzien dan de vorige. Eerder kregen we al het zomerse “Live Outside” te horen, en nu komen deze Britten met “Rabble Rouser”. Een ‘rabble-rouser’ is een onruststoker die andere mensen opstookt tot haat en geweld. Vreemd genoeg is het nummer dan niet zo energiek en explosief als we zouden verwachten.

Geen knallende gitaren, snel drumwerk en schreeuwerige vocals op dit nummer dus. In het begin horen we een catchy gitaarrif, die al snel vervangen wordt door percussie op pvc buizen, die hetzelfde ritme volgen. Uiteraard klinken de spoken word-style vocals van Rou Reynolds nog steeds hetzelfde als altijd, maar tegelijkertijd horen we ook zwaar vervormde backing vocals. Daar waar we een zware breakdown verwachten, treedt diezelfde catchy percussie terug op de voorgrond. Het refreintje blijft maar hangen, met de stem van Rou Reynolds die af en toe de hoogte inschiet, terwijl hij ondersteund wordt door wat hardere synths. Meer naar het einde toe volgt dan weer zo’n bijna-breakdown momentje met wel iets agressievere elektronische klanken, en hardere drums, maar die laatste worden grotendeels gedempt. De nieuwe richting die Enter Shikari inslaat is vast en zeker anders, doet ons verlangen naar hun eerdere werk maar heeft toch wel iets aangenaam dat we wel kunnen smaken.

Hun nieuwe album The Spark komt uit op 22 september.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.