Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle II dead boys – “Evangelised”

Een vijfledige muzikale gedaante herrijst in dit kleine Belgenland: II dead boys. Volledig omhult door mysterie, beslissen ze niet meer dan hun identiteit vrij te geven: Stijn Vanmarsenille, Brecht Decroos, Pim De Wolf, Wolf Vanwymeersch en Philippe De Vuyst. Voor de rest moeten we genoegen nemen met de vage informatie dat zij in 2012 nummers begonnen opnemen voor een oude band, dit letterlijk een honderdtal nummers waren en dat “Evangelised” de eerste single blijkt te zijn van hun debuutplaat: II dead boys.

Dit evangelie start met een deuntje waarvan onze ingewanden zich instant omkeren. Opgevolgd wordt met een vervormde vocaal die onze hersenen doet bakken tot ver over het kookpunt. Wanneer we het punt bereiken dat er slechts een kronkelende smurrie overblijft van wat ooit een menselijk lichaam moest voorstellen, wordt ons even rust gegund. Luttele seconden verstrijken wanneer een mysterieus zielloos wezen zodanig veel chaos over ons uitstrijkt dat het licht vervaagt en alles wat ooit tastbaar was, tot stof vergaat. Voor eeuwig.

Waar we ons precies aan moeten verwachten bij dat komend debuut? Wie zal het zeggen. Wanneer het verwacht wordt? Als we dat nu eens wisten. Wat we voorlopig kunnen besluiten? Dat II dead boys gerust wat meer van deze wansmakelijkheden op ons mag loslaten!

Facebook / Soundcloud

13 september 2017

About Author

Mathias Bex


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief