Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phoebe Bridgers – “Funeral”

Ze kan Conor Oberst en Ryan Adams onder haar fans rekenen, raakte bevriend met Julien Baker en brengt na enkele singles eindelijk op 22 september haar debuutplaat uit. Van Stranger in the Alps hoorden we eerder al het emotionele “Smoke Signals” en het wat meer uptempo “Motion Sickness“. Haar nieuwe single “Funeral” valt er een beetje tussenin.

‘I’m playing at a funeral tomorrow, for a kid a year older than me,’ zet Bridgers al meteen de toon. Dat ze geen vrolijke nummers schrijft, wisten we al, maar dat ze tristesse en melancholie zo zoet en tastbaar kan laten klinken, komen we nu pas te weten. Ze speelde het nummer al eventjes live en kon toen al zalen stil krijgen met haar stem en een eenvoudige gitaar. Voor de albumversie gooit ze er nog sferische gitaren en meeslepende strijkers bovenop, zonder ooit te veel gevoel in het nummer te proppen. Haar debuut lijkt een stevige brok emotie te worden!

Stranger in the Alps, het debuut van Phoebe Bridgers verschijnt op 22 september via Dead Oceans.

12 september 2017

About Author

Jasper Verfaillie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief