Nieuwe singles

Onze aanraders voor een najaar vol beregoede concerten

Nieuwe singles

Onze aanraders voor een najaar vol beregoede concerten

Na een drukke zomer vol leuke festivals is het tijd om de vakantie achter ons te laten. Gelukkig gaat dit ook gepaard met goed nieuws: de concertzalen openen weer hun deuren om opnieuw een hele schare muziekliefhebbers te ontvangen. Wie de agenda’s een beetje gevolgd heeft, zal gemerkt hebben dat het najaar rijkelijk bezaaid is met straffe namen en te ontdekken parels. Uiteraard zullen onze beren zoals steeds van de partij zijn om jullie van recensies te voorzien. Maar voordat we op pad gaan willen we jullie nog graag enkele aanraders meegeven. Daarom hebben onze redacteurs elk één concert gekozen dat ze ab-so-luut niet willen missen.

De keuze van Jan: Susanne Sundfør in de Botanique, 15 september

Er zijn artiesten die in hun thuisland als sterren onthaald worden terwijl ze in het buitenland onder de radar blijven. Susanne Sundfør is daar een goed voorbeeld van. Terwijl haar vooruitstrevende popmuziek in Noorwegen al op nummer één heeft gestaan, blijft deze muzikante bij ons relatief onbekend. Het grote voordeel is dat je dan in de Botanique getuige kan zijn van haar uitstekende livereputatie.  Music For People In Trouble, het album dat ze komt voorstellen, grijpt terug naar de kern van haar muziek zonder haar rijke innovativiteit en creativiteit te verliezen. Wie de singles “Undercover” en “Mountaineers” al beluisterd heeft, zal weten wat er hem te wachten staat: een intieme avond met bloedmooie muziek die onder je huid kruipt en zich in je ziel nestelt.

Info & tickets

De Keuze van Lore: Newmoon in Nest 18 oktober en Trix 19 oktober

Voor de onfortuinlijken die aan het studeren waren tijdens Pukkelpop of genoten van een andere show en zo de kans lieten voorbijgaan om deze relatief onbekende band van eigen bodem te bewonderen, is dit zeker een aanrader. Zelfs onmisbaar voor zij die fan zijn van Slowdive, Ride, The Jesus & Mary Chain maar ook wel The Stone Roses en consorten. Met hun sferische rock vol reverb, melancholie en shoegaze kost het geen moeite om op de verschillende lagen en golven mee te wiegen en weg te dromen. Hun muziek blijft akoestisch ook meer dan overeind, wat absoluut geen sinecure is voor dit genre. Getuige hiervan is hun secret session voor Humo op het reeds hierboven vernoemde festival en vanzelfsprekend de moeite waard om eens te bekijken. Bovendien krijg je zelfs twee keer de mogelijkheid om deze heren te gaan bewonderen vooraleer ze aan een Europese tournee beginnen. Eerst en vooral 18 oktober in Nest te Gent en een dagje later al in Trix te Antwerpen.

De keuze van Frédéric: Mogwai in de Ancienne Belgique, 20 en 21 oktober

Met Every Country’s Sun, dat 1 september uitkwam, serveerde Mogwai ons opnieuw een parel van een album. Het is een distillatie van al wat ze in hun meer dan twintigjarige carrière klaarspeelden. Vorig jaar brachten ze ons in het Koninklijk Circus de apocalyptische soundtrack voor de film ‘Atomic’, maar daarvoor was het toch al van 2014 geleden dat ze ons land aandeden voor een show. Gemiddeld doen ze dat een keer om de drie jaar, dus we moeten er van profiteren! Bovendien is elk concert van Mogwai compleet anders dan het vorige. Ze gaan bijna elke show met de grove borstel door hun setlist, die er keer op keer anders uitziet. Ze hadden al 8 studioalbums voor het laatste nieuwe en ook die recentste worp bevat een aantal grote kanshebbers om het lijstje te halen! Geïnteresseerden reppen zich best voor tickets, aangezien ook de show op 21 oktober bijna uitverkocht is!

De keuze van Elice: BANKS in het Koninklijk Circus (Locatie onder voorbehoud), 31 oktober

Wie houdt van donkere r&b en intrigrerende vocals die snerpende boodschappen naar ex-liefjes uitbrengen, mag deze dame gewoon niet missen. BANKS staat gekend om haar duistere vibes op het podium. Haar kostuums lijken uit één of andere onderwereld te komen waarin ze killer dancemoves (à la Beyonce) neerzet die demonisch bezeten lijken. Een must-see voor mensen die houden van een dosis girlpower op het podium met een a-typisch zwart kantje.

Info & tickets

De keuze van Jan Sucaet: Julien Baker in de Botanique, 12 november door Autumn Falls

Er zijn duizenden artiesten die, uitsluitend gewapend met een stem en een gitaar, trachten om zich onder de aandacht te zingen. Daarvan is er slechts een fractie die er in slaagt om zich daadwerkelijk te onderscheiden. De Amerikaanse Julien Baker is zo iemand die er qua talent met kop en schouders bovenuit steekt. Verleden jaar kwam ze al naar de Botanique, waar ze één van de meest memorabele concerten van het jaar liet optekenen. Met haar debuutalbum onder de arm doet ze al 2 jaar lang zalen over de hele wereld verstommen en in oktober komt een nieuw album dat belooft om minstens even goed te worden. Iedereen die een voorliefde heeft voor breekbare muziek zou 12 november best in zijn agenda aankruisen.

Info & Tickets

De keuze van Cédric: Cocaine Piss, Brutus en Kapitan Korsakov in De Vooruit, 21 december door Autumn Falls

De liefhebbers van de hardere Belgische muziek hebben er sinds enkele jaren twee vaste favorieten bij. Cocaine Piss en Brutus zijn de afgelopen twee jaar niet meer weg te denken op eender welk metalfestival. Voeg aan deze twee bands met een machtige livereputatie nog eens het ervaren Kapitan Korsakov toe en je hebt een affiche om U tegen te zeggen. Een hoogdag voor de liefhebbers van noise en hardcore, die ondanks de datum die dicht bij Kerst valt, vast en zeker uitverkocht gaat zijn. Snel zijn is de boodschap. Deze beer zal je wel ergens tegenkomen in de pit.

De keuze van Niels: Manchester Orchestra @ VK Concerts

Manchester Orchestra is zo één van die bands die verdomd ondergewaardeerd blijft. Het gezelschap uit Atlanta speelt niet zo heel vaak in België en het is daarom een extra reden om de band te checken. Ze brengen een mix van gevoelige rock tot soms zware punk. Zanger Andy Hull heeft een unieke stem die bij de muziek van Manchester Orchestra nog meer tot uiting komt. Prachtig gitaarwerk en sterke songs die door merg en been gaan, is wat je hier te horen zal krijgen. Een unieke band die je moet gezien hebben en dus vanzelfsprekend een grote tip is.

De keuze van Kim: Joey Bada$$ @ Vooruit Concertzaal 1 november en Trix 31 oktober

Joey Bada$$ verwent ons land dit najaar met niet één maar twee optredens! Zijn concert in Muziekcentrum Trix op 31 oktober is al lang uitverkocht, maar niet getreurd, een dag later treedt Bada$$ op in de Vooruit en daarvoor zijn nog steeds tickets beschikbaar. De Amerikaanse rapper is niet zomaar het zoveelste young and upcoming hiphoptalent. Slechts 22 is hij, maar nu al goed op weg om een van de belangrijkste invloeden te worden in het hedendaagse muzieklandschap. Zijn alomgeprezen debuutalbum B4.DA.$$ werd dit jaar opgevolgd door het sociaal relevante All-Amerikkkan Bada$$ en we kunnen niet wachten om te horen hoe dat klinkt in het authentieke decor van de Vooruit. Het is trouwens al even geleden dat Bada$$ nog in België te gast was; in 2015 moest hij afzeggen door de terreurdreiging na de aanslagen in Parijs.

De keuze van Julie: Mount Eerie in de Brigittinekapel via AB, 11 november

Eén van de meest persoonlijke, beklijvende en hartverscheurende albums van 2017 (en ja, het jaar is nog niet voorbij) is vast en zeker Mount Eerie’s negende album A Crow Looked At Me, waarin Phil Elverum het trieste rouwproces om zijn aan pancreaskanker overleden vrouw Geneviève verhaalt. Met teksten die zo onder je huid kruipen en al je haren kaarsrecht doen staan, behoeft een optreden geen Sportpaleis-proporties aan te nemen. De Ancienne Belgique kon met de Brigittinekapel dus geen betere locatie kiezen om Elverum te bewonderen, te beluisteren en te behuilen. Voor Duyster-nostalgisten, zet je dus in een van de stoeltjes, luister en geniet. Is het zo voorbijgevlogen? Een week later kan je hem ook nog zien in de Sint-Denijskerk in Zwevegem.

De keuze van Jasper: Nick Murphy in Vorst Nationaal, 27 november

Een geluk bij een ongeluk. Door het gekibbel tussen de stad Brussel en de uitbaters van de Botanique over het Koninklijk Circus werd het concert van Nick Murphy (aka Chet Faker) verzet naar het grotere Vorst Nationaal. Dat betekent extra tickets, meer volk en hopelijk ook meer ambiance voor het eerste optreden van de Australiër sinds hij onder zijn echte naam muziek maakt. Op zich is er geen groot verschil. Net als zijn pseudoniem Chet Faker maakt Nick Murphy nog steeds fijngevoelige elektronica die zowel op je hoofd, je hart als je dansbenen mikt. Slaat hij je het ene moment je van je sokken met keiharde beats en snerende synths, dan lijmt hij daarna de brokken met een gevoelige piano en zijn breekbare stem. Naar verluid live nog beter dan op plaat. De enige manier om dat zeker te weten, is door op 27 november af te zakken naar Brussel!

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single hemlocke springs - "sever the blight"

Soms gebeuren dingen zo spontaan en onverwachts, dat het lijkt dat het lot ermee gemoeid is. De 24-jarige New Yorkse artiest hemlocke…
InstagramLiveRecensies

Katie Melua @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Zoals een warm deken op een koude winterdag

Exact een maand geleden bracht Katie Melua met Love & Money haar negende studioalbum uit. Het is er eentje zoals we die van…
LiveRecensies

Ryan Adams @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): De marathon

Het gebeurt maar zelden dat we met zo’n dubbel gevoel naar een concert gingen zoals gisteren bij Ryan Adams het geval was….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.