Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hotel Books – “Celebration”

Hotel Books is een post-hardcore band die vaak gebruik maakt van spoken word. Ze draait volledig rond dichter/vocalist Cam Smith, maar live wordt hij af en toe begeleid door een band. Hij heeft tot nu toe al drie ep’s en twee albums gemaakt, en 27 oktober verschijnt een derde, Equivalency. De muziek is eigenlijk maar bijzaak bij Hotel Books, alles draait rond de poëzie/lyrics van Smith, die meestal vrij somber is. Hun nieuwste nummer, “Celebration” is een mooi stukje satire.

Deze song vertelt eigenlijk twee verschillende verhalen; een liefdesverhaal over een meisje die er met haar vriendje vandoor gaat, en een muzikant die het moeilijk heeft om zijn omgeving tevreden te houden. Dat eerste verhaal, wordt vooral gesproken verteld, terwijl dat tweede het melodieuze, gezongen refreintje is, dat steeds terugkeert. Eigenlijk is dat laatste een geweldig staaltje zelfspot over hoe hij deze song aangepakt heeft. Teksten als ‘We sound nothing like we did at the start, we made some rock and gave up on art’ en ‘I hope you’re happy mom, I wrote a happy song’ als reactie op commentaar dat ze enkel trieste muziek brengen, zijn maar enkele voorbeelden van het lyrisch genie dat Cam Smith heet.

Dan terug naar het liefdesverhaal. In het begin klinkt het nog ietwat normaal, maar naarmate de song vordert, klinkt het hartverscheurend triest, tot hij uiteindelijk de spijtige afloop uitschreeuwt, waarna we het vrolijke refreintje nogmaals te horen krijgen. Dit is werkelijk een geniale song, die tegelijkertijd serieus is, en een knap staaltje van zelfspot en commentaar op bands die te commercieel worden.

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kae Tempest - "Salt Coast"

De Britse spokenword-artiest Kae Tempest heeft geen introductie meer nodig. De artistieke duizendpoot heeft bij het grote publiek de meeste bekendheid verworven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife - "Petri Dish"

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lost Girls - Menneskekollektivet (★★★★): Noors duo levert ambitieus en compact debuut

Noorwegen heeft een sterke reputatie in de elektronische muziekwereld. Artiesten als Alan Walker, Kygo en Röyksopp hebben een naam voor zichzelf gemaakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.