Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hotel Books – “Celebration”

Hotel Books is een post-hardcore band die vaak gebruik maakt van spoken word. Ze draait volledig rond dichter/vocalist Cam Smith, maar live wordt hij af en toe begeleid door een band. Hij heeft tot nu toe al drie ep’s en twee albums gemaakt, en 27 oktober verschijnt een derde, Equivalency. De muziek is eigenlijk maar bijzaak bij Hotel Books, alles draait rond de poëzie/lyrics van Smith, die meestal vrij somber is. Hun nieuwste nummer, “Celebration” is een mooi stukje satire.

Deze song vertelt eigenlijk twee verschillende verhalen; een liefdesverhaal over een meisje die er met haar vriendje vandoor gaat, en een muzikant die het moeilijk heeft om zijn omgeving tevreden te houden. Dat eerste verhaal, wordt vooral gesproken verteld, terwijl dat tweede het melodieuze, gezongen refreintje is, dat steeds terugkeert. Eigenlijk is dat laatste een geweldig staaltje zelfspot over hoe hij deze song aangepakt heeft. Teksten als ‘We sound nothing like we did at the start, we made some rock and gave up on art’ en ‘I hope you’re happy mom, I wrote a happy song’ als reactie op commentaar dat ze enkel trieste muziek brengen, zijn maar enkele voorbeelden van het lyrisch genie dat Cam Smith heet.

Dan terug naar het liefdesverhaal. In het begin klinkt het nog ietwat normaal, maar naarmate de song vordert, klinkt het hartverscheurend triest, tot hij uiteindelijk de spijtige afloop uitschreeuwt, waarna we het vrolijke refreintje nogmaals te horen krijgen. Dit is werkelijk een geniale song, die tegelijkertijd serieus is, en een knap staaltje van zelfspot en commentaar op bands die te commercieel worden.

Facebook / Twitter / Instagram

4 september 2017

About Author

Cedric Van Esbroeck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief