Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Being As An Ocean – “Black & Blue”

Being As An Ocean is een perfect voorbeeld van een band die sinds haar beginjaren een enorme evolutie doormaakte. Sinds hun debuut Dear G-d, uit 2011 is de band volkomen veranderd. Daar waar de band vroeger zuivere melodieuze hardcore was, zijn ze sinds de komst van een clean vocalist, Micheal McGough in 2013 meer naar post-hardcore/post-rock gaan aanleunen. Op hun nieuwste single, “Black & Blue” is het enige vertrouwde geluid uit hun beginjaren de screams van Joel Quartuccio, die ondanks dat ze iets zachter zijn, toch nog even gepassioneerd gebracht worden. De harde gitaren van in hun beginjaren zijn ingeruild voor meer elektronische klanken, de knallende drums door zachte percussie en samples. Ook blijft de band nog steeds bij hun emotionele teksten, die steeds indruk weten te maken. Vorige week kregen ook al een single, “Thorns”, en de 8ste verschijnt hun nieuwe album Waiting For Morning To Come.

“Black & Blue” komt dromerig kalm op gang, met enkele zachte synths en samples die voorlopig nog op de achtergrond blijven. De eerste cleans die we te horen krijgen doen je al direct even slikken, wanneer een prachtig stukje tekst weerklinkt. ‘Have you ever heard that love is a metaphor? A metaphor for the taste of the bottom, the fall to the floor’ doet je al van direct kippenvel krijgen, nog voor de song een minuut bezig is. Met dat zinnetje wordt verder in de single nog wat gespeeld, door nog enkele beklijvende metaforen te geven. De zang van Quartuccio die erop volgt, bevindt zich ergens tussen spoken word en een zachte schreeuw om hulp, wat het emotionele aspect nog eens extra benadrukt. Being As An Ocean heeft een goede keuze gemaakt met de verandering van muziek. Hoewel ze de iets hardere fanbase wel wat teleurstellen, zijn ze er in geslaagd om een prachtig nummer te maken, waarbij deze zachte, meer elektronische muziek perfect bij past.

Om hen live aan het werk te zien, samen met Stick To Your Guns, moet je op 26 november in de Ancienne Belgique zijn.

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kae Tempest - "Salt Coast"

De Britse spokenword-artiest Kae Tempest heeft geen introductie meer nodig. De artistieke duizendpoot heeft bij het grote publiek de meeste bekendheid verworven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife - "Petri Dish"

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lost Girls - Menneskekollektivet (★★★★): Noors duo levert ambitieus en compact debuut

Noorwegen heeft een sterke reputatie in de elektronische muziekwereld. Artiesten als Alan Walker, Kygo en Röyksopp hebben een naam voor zichzelf gemaakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.