banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 – “The Blackout”

Technisch gezien komt de eerste officiële single van de nieuwe plaat van U2 pas volgende week uit, maar vandaag laten ze al een eerste voorsmaakje horen. Hoewel de band nog steeds aan het touren is met hun Joshua Tree, is het dus tijd om nog eens wat nieuwe muziek te lossen. “The Blackout” is de titel en het klinkt zoals we dat van U2 mogen verwachten. De song komt op Songs Of Experience dat op 12 januari zou moeten verschijnen. Het zal hoogstwaarschijnlijk niet meer in je iTunes bibliotheek gepusht worden, want daar kregen ze met Songs Of Innocence uit 2014 toch meer negatieve dan positieve reacties op. “The Blackout” is tegelijk ook het eerste werk van de band sinds die flater.

Het lijkt er op dat U2 niet veel aanpassingen maakt aan de manier waarop ze tegenwoordig muziek maken. Nog steeds van die platte moderne rock die gemaakt is om in een stadion te spelen. Op zich is dat altijd wel een beetje het handelsmerk van de band geweest en het refrein van “The Blackout” is redelijk aanstekelijk. Er zit sterk gitaarwerk in en Bono toont alweer dat hij zeer goed kan zingen. De lichten gaan dus vooralsnog niet uit bij U2 en we zijn benieuwd hoe de echte single “You’re the Best Thing About Me” zal klinken die er op 6 september aankomt.

 /  /  /  / 

3221 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PEAKS! - "Black Guns / White Drugs"

PEAKS! is een Italiaanse alternatieve rockband, die intussen vanuit London aan hun carrière timmert. November 2020 bracht het duo zijn debuutsingle “Blackout”…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.