Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single U2 – “The Blackout”

Technisch gezien komt de eerste officiële single van de nieuwe plaat van U2 pas volgende week uit, maar vandaag laten ze al een eerste voorsmaakje horen. Hoewel de band nog steeds aan het touren is met hun Joshua Tree, is het dus tijd om nog eens wat nieuwe muziek te lossen. “The Blackout” is de titel en het klinkt zoals we dat van U2 mogen verwachten. De song komt op Songs Of Experience dat op 12 januari zou moeten verschijnen. Het zal hoogstwaarschijnlijk niet meer in je iTunes bibliotheek gepusht worden, want daar kregen ze met Songs Of Innocence uit 2014 toch meer negatieve dan positieve reacties op. “The Blackout” is tegelijk ook het eerste werk van de band sinds die flater.

Het lijkt er op dat U2 niet veel aanpassingen maakt aan de manier waarop ze tegenwoordig muziek maken. Nog steeds van die platte moderne rock die gemaakt is om in een stadion te spelen. Op zich is dat altijd wel een beetje het handelsmerk van de band geweest en het refrein van “The Blackout” is redelijk aanstekelijk. Er zit sterk gitaarwerk in en Bono toont alweer dat hij zeer goed kan zingen. De lichten gaan dus vooralsnog niet uit bij U2 en we zijn benieuwd hoe de echte single “You’re the Best Thing About Me” zal klinken die er op 6 september aankomt.

 /  /  /  / 

30 augustus 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief