Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mick Jenkins – “A Layover”

Sinds de release van zijn EP The Waters volgen we Mick Jenkins op de voet. De rapper uit Chicago staat garant voor kwaliteitsvol werk: hip hop doorspekt met soul, teksten waar menig poëet jaloers op zou zijn en thema’s die vaak confronterende waarheden bevatten. Zijn laatste album The Healing Component is bijna een jaar oud, hoog tijd voor nieuw werk dus. Dat krijgen we in de vorm van de single “A Layover”.

Het is een kort, maar intens nummer dat begint met het geluid van een joint die wordt aangestoken. Dat illustreert perfect de duistere vibe die over de song hangt, net als een wolk rook die alles wat vertroebelt. De onheilspellende productie van THEMPeople past bijzonder goed bij de diepe stem van Jenkins. Hij neemt ons mee op roadtrips en vluchten over de hele wereld en observeert ondertussen de mensen die hij tegenkomt. Onthult deze gedachtestroom waar hij het voorbije jaar heeft uitgehangen? Hoe hoog in de lucht hij zich ook mag bevinden, Mick Jenkins staat met beide voeten stevig op de grond:

“Five flights this week / I do this motherfucka / First class, got them looking like who this motherfucka / I likely say drummer before rapper / I like to say writer before both”

Een ‘layover’ is een tussenstop. Bedoelt Jenkins hiermee dat hij terug is van een onderbreking? Of is dit nummer slechts een tussenstop op weg naar een groter geheel? In maart hintte hij al op een nieuw album en daar zijn wij in ieder geval volledig klaar voor.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / Soundcloud

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gamblers - "Another Dose" (feat. Mick Jenkins)

Gamblers brengt samen met Mick Jenkins een tweede song uit voor hun toekomstig ep When We Exit. “Another Dose” ligt in lijn…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.