Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Godspeed You! Black Emperor – “Undoing a Luciferian Towers”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Godspeed You! Black Emperor – “Undoing a Luciferian Towers”

Op 22 september komt de nieuwe plaat van Godspeed You! Black Emperor eraan. Het is eentje waar vele post rock fans naar uitkijken. De mysterieuze band brengt met “Luciferian Flowers” een opvolger van Asunder, Sweet and Other Distress uit 2015. Zoals we dat van de band verwachten, brengen ze weer enkele lange liedjes en bestaat het album slechts uit vier songs (waarvan twee opgedeeld in drie delen). Vandaag krijgen we de opener van de plaat. “Undoing a Luciferian Towers” duurt net geen acht minuten.

Het nummer laat ruimte voor verrassing en hypnose en is kwaliteit zoals enkel Godspeed You! Black Emperor dat kan brengen. Huilende gitaren, een dreigende synth en een angstvallig geluid bouwen steeds meer op naar iets groters. Het is alsof je terecht bent gekomen op een desolate plaats waar enkel deze soundtrack jou begeleidt en al het kleur uit de wereld is verdwenen. Het speelt in op je emoties, gaat diep en laat je gedurende zeven minuten niet los. De chaotische blazers die er zachtjes inkomen, maken het nog iets angstiger, waardoor je je nooit echt op je gemak voelt bij dit nummer. Wanneer de drums zich in het geheel mengen en er na iets meer dan zes minuten een melodieuze gitaar ontstaat, weet je dat het allemaal wel goed komt. We zijn benieuwd hoe dit zich in de rest van de plaat zal reflecteren.

Over de song had de band nog het volgende te zeggen: “look at that fucking skyline! big lazy money writ in dull marble obelisks! imagine all those buildings much later on, hollowed out and stripped bare of wires and glass, listen- the wind is whistling through all 3,000 of its burning window-holes!”

Op 1 november speelt de band in Vorst Nationaal.

3551 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Godspeed You! Black Emperor @ 4AD: Intieme setting, verrassende set

Zo’n twee jaar geleden werden we verheugd door dubbel nieuws: een nieuw album en een nieuwe tour van Godspeed You! Black Emperor….
AlbumsRecensies

EF - We Salute You, You and You! (★★★★): Postrockhelden keren terug door de grote poort

Het Zweedse EF heeft ondertussen ondertussen al meer dan vijftien jaar dienst op de teller staan. De groep uit Göteborg lastte sinds…
InstagramLiveRecensies

Godspeed You! Black Emperor @ Botanique (Scène Parc): Spanning in de lucht, spanning op het podium

Canadese postrockers van Godspeed You! Black Emperor staan bekend om hun relatieve anonimiteit. Niet omdat ze onbekend zijn, integendeel. Het postrockgenre ligt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.