Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Courtney Barnett & Kurt Vile – “Over Everything”

De samenwerking tussen Courtney Barnett en Kurt Vile is er één die al lang op til is. In 2015 droomde Kurt Vile van een vrouw uit Melbourne: Courtney Barnett. Vervolgens schreef hij “Over Everything” over haar en stuurde het naar ze door. Hierna kwam Barnett met het voorstel om samen een project te starten, de Australische had het moeilijk om een vervolg te schrijven op haar debuut en via deze samenwerking kon ze misschien wat bijleren. Doorheen 2016 schreven ze een album en namen ze het op, het gevolg is een album die ze helemaal samen maakten. Het bevat zowel covers als originele nummers en het eerste voorsmaakje die we krijgen is meteen een origineel nummer. Lotta Sea Lice verschijnt al op 13 oktober, het is waar we naar uitkijken.

Zoals je dat kan verwachten van het tweetal gaat de muziek een laid-back richting uit. Het begint met Vile zijn uitgesproken stem die daarna wordt gevolgd door Barnetts. Verrassend genoeg passen deze twee stemmen perfect bij elkaar. Dat valt vooral op wanneer ze bij het refrein samen komen. Ze klinken erg droog maar tegelijk is het allemaal heel eerlijk. Toch is het vooral de americana vibe van Vile die het meest naar voor komt, wat op zich wel fijn is. Op het eind zien we ook dat beide muzikanten muzikaal erg sterk zijn want met de nodige solo’s eindigen ze hun fantastisch nummer. Het duo gaat ook samen op tour, maar voorlopig zit daar nog geen Europese datum bij.

Kurt Vile:  /  / 
Courtney Barnett:  / 

2977 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Courtey Barnett & Kurt Vile - Lotta Sea Lice (★★★★): Muzikale pennenvrienden op dezelfde golflengte

Kurt en Courtney. Het zijn twee namen die samen muzikaal gezien al wat geschiedenis meedragen. Courtney Barnett en Kurt Vile besloten om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett & Kurt Vile - "Continental Breakfast"

De samenwerking tussen Courtney Barnett & Kurt Vile behoort nu al tot onze favorieten van dit jaar. Op 13 oktober brengen ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.