Nieuwe singles

De Dansende Beren zomerhit 2017

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld, de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de stemming een groot succes was. We zorgen er dan ook voor dat de top 10 wat meer in de belangstelling staat. Uiteindelijk was deze top toch mooi uitgetekend en kende de nummer tien zelfs een comfortabele voorsprong op de jammerlijke nummer elf, The Lighthouse. Onze zomerhit (gekozen door jou) is dan weer van een ander kaliber want die kende zowaar het dubbel aantal stemmen van de nummer twee, een overduidelijke winnaar dus. Om te weten te komen wie dat is, scroll je best door naar beneden (of lees je het volledige artikel). We maakten ook een afspeellijst op Spotify met onze top 50, zo kan je de sound van de zomer van 2017 de hele winter door herbeleven.

Hier is jouw top 10:

10. Royal Blood – Lights Out

Op tien staat een duo dat begin deze zomer hun tweede plaat uitbracht. Hoewel we hen toen beschuldigden van veel herhaling, bleek “Lights Out” toch de powersong die we nodig hadden om deze zomer door te komen. Bij het horen ervan, kan je niet anders dan meebrullen. De doordringende gitaren en de knallende drum wisten jullie sterk te overtuigen. Zo begint de top 10 met een stevige portie rock-‘n-roll.

9. Equal Idiots – Put My Head In The Ground

Op negen ook een duo, maar dan van eigen bodem. Deze zomer kon je Equal Idiots overal aan het werk zien. Van de Lokerse Feesten naar Suikerrock, tot in een bus op Pukkelpop. Wie hen dus nog niet zag, krijgt nog meer dan genoeg kansen (onder meer op Leffingeleuren) en we raden het jullie zeker aan. De band bracht begin deze zomer hun debuutplaat uit en “Put My Head In The Ground” bleek daaruit het meeste bij te blijven. Bier in de hand en alles geven, een negende plaats is hun deel.

8. The War On Drugs – Strangest Thing

Het zijn niet allemaal duo’s of stevige gitaarbands. Met The War On Drugs hebben we de Springsteen van onze generatie staan. Vorige week bracht de band een prachtplaat uit en daaruit bleek “Strangest Thing” jullie favoriete single. Op het einde een gitaarsolo die blijft plakken, het is allemaal iets waar The War On Drugs zo succesvol door is. Een nummer dat zowel rust, hoop en de zon samenbrengt. Is de zomer dan ook niet een beetje rust? Jullie denken alvast van wel, want hij komt op de achtste plaats bij onze zomerhit.

7. J. Bernardt – The Question

In de top 50 vinden we twee Balthazar zijprojecten maar toch is het J. Bernardt die het meest overtuigde. Met “The Question” heeft hij ook de zwoelste song uit deze lijst te pakken, een zevende plek kon dan ook niet uitblijven. Ook de debuutplaat van deze man verscheen begin van deze zomer en dat is eigenlijk een bescheiden zomerplaat. De afgelopen maanden kon je hem ook overal aan het werk zien, en deze song moet daarbij het meeste zijn bijgebleven. Een schijf die helemaal perfect op deze zevende plaats hoort.

6. Shht – Life

Shht is misschien wel de minst bekende band in deze lijst en toch verdienen ze het om hier te staan. Met “Life” wisten ze niet enkel ons leven omver te gooien, maar ook dat van jou. In thuisstad Gent heeft het zootje ongeregeld nu al een legendarische status, mede dankzij hun liveshows. Ze wisten tijdens de Gentse Feesten een verschroeiende indruk na te laten en door al deze factoren staan ze op de zesde plaats in deze lijst. Jouw leven was duidelijk nooit meer hetzelfde na het horen van deze single.

5. Lorde – Green Light

In onze top 10 bevinden zich ook twee popsterren, eentje die al meer gevestigd is en eentje die up and coming is. De eerste is Lorde (je kan dus al raden in welke categorie zij zich bevindt) met een groen nummer. “Green Light” was de eerste single van haar tweede album en meteen ook het nummer dat jullie het meeste bijbleef. Een aanstekelijk refrein en enkele vrolijke deuntjes later vindt je haar terug op plaats vijf in deze lijst.

4. Alt-J – In Cold Blood

Dat Alt-J niet kon ontbreken in deze lijst, is een understatement. De band wist een grote hype te creëren rond hun derde album en met “In Cold Blood” hadden ze volgens jou de beste single klaar. Een typisch Alt-J geluid dat atypisch klinkt maar tegelijk toch een aanstekelijke vibe heeft. Een atypisch zomernummer dat met zijn blazers toch een zomerse vibe krijgt. Een driehoek op de vierde plaats? Waarom niet hé.

3. Tamino – Cigar

De Belgische revelatie van deze zomer is Tamino. Hij wist zowel de weides van Rock Werchter als Pukkelpop stil te krijgen met zijn waanzinnige song “Habibi” en maakte tijdens de zomer de radio onveilig met “Cigar”. Een donker nummer dat we eerder in de winter zouden verwachten, maar toch op plaats drie staat bij jullie zomerhits. Het zal die zwoele stem zijn die de doorslag geeft. Wat het ook mag zijn, Tamino is duidelijke jullie Belgische poulain, want hij is de populairste Belg in deze top.

2. Sigrid – Plot Twist

Had ons een maand geleden gezegd dat Sigrid hier op nummer twee ging staan, dan geloofden we jullie nooit. Zelf zijn we grote fan van de dame en we waren er ook bij vanaf haar debuut om jullie op de hoogte te houden van haar muziek. Als dit een invloed had op haar succes bij onze zomerhit, zou het wel leuk zijn, maar ze heeft het vooral aan haarzelf te danken. De Noorse maakte met “Plot Twist” een geweldig popnummer en daarmee verdient ze zeker deze tweede plaats. Er staat een grote toekomst voor haar weggelegd, zoveel is zeker.

1. Arcade Fire – Everything Now

Al van bij het begin was duidelijk dat deze zomerhit door slechts één band kon gewonnen worden. Arcade Fire heeft met “Everything Now” alles in handen om iedereen op deze planeet eigenhandig gelukkig te maken. Het bevat schlagerinvloeden, heeft een discovibe en een “Hey Jude”-moment. Al deze aspecten zorgen er voor dat je dit nummer maar niet beu geraakt (zelfs niet nadat het grijs gedraaid werd op de radio). Haal die panfluit maar boven en fluit gezellig mee want dit is jullie nummer één!

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2022

Na enkele jaren die in het teken stonden van het coronavirus, kon het Belgische muzieklandschap zichzelf eindelijk terug rechttrekken met een ietwat…
InstagramLiveRecensies

Tamino @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Magie in het circus

Het is slechts een kwestie van tijd voor de muziekmagazines je weer beginnen doodgooien met eindejaarslijstjes. Een van de platen die je…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The War On Drugs en meer naar Live /s Live 2023!

Heel wat nieuws rond Live /s Live. Het festival dat in juni zijn eerste editie kende met namen als The National en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.