Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing More – “Who We Are”

De Amerikaanse alt-rock/metalband Nothing More blijft ons maar verbazen met sterke singles. Ze gaven ons al “Don’t Stop”, het machtige “Go To War” , het stevige metalnummer “Let ‘em Burn” en de gevoelige ballad “Just Say When”. Die deden ons allemaal echt al énorm naar hun nieuwe album, The Stories We Tell Ourselves, verlangen. Het verschijnt op 15 september via Eleven Seven Music. Het album telt 18 nummers, ze zullen dus veel moeite moeten doen om niet eentonig te worden. Hoewel er een zestal nummers zijn die waarschijnlijk als interlude bedoeld zijn (ze duren telkens minder dan 2 minuten lang), lijkt het erop dat dit album vol unieke en veelzijdige nummers zal staan. De singles variëren tot nu toe al van één van de mooiste ballades van het jaar tot hardrock en heftige alternative metal. Tot die laatste categorie kan je ook hun nieuwste single, “Who We Are” rekenen.

In de intro treden de gitaren meteen op de voorgrond, begeleid door enkele zachte vocals die zich nog een beetje afzijdig houden. Nog voor het nummer een minuut bezig is, vervaagt de gitaar even, om zanger Jonny Hawkins de catchy pre-chorus te laten zingen, met enkel drums op de achtergrond, die op het einde ervan een paar tempo’s hoger schakelen. Het refrein nestelt zich in je hoofd, en is onmogelijk nog weg te krijgen. Daarom kan je ook niet anders dan het meebrullen.

Er is ook een gloriemomentje voor Hawkins weggelegd en na de laatste zin ‘Who we are keeps me believing!’ is er zelfs een korte breakdown. Hierbij spelen drummer Ben Anderson en gitarist Mark Vollelunga hun instrument bijna in de vernieling. De tweede keer dat het refrein weerklinkt, zijn er toch enkele subtiele verschillen in op te merken. Het is even intens als ervoor, maar van de laatste zin horen we een echo weerklinken, en in plaats van een kleine breakdown, krijgen we wat machtig gitaar- en drumwerk te horen.

Hierna zingt Hawkins nogmaals ‘keeps me believing!’ uit volle borst, om erna op los te schreeuwen. Vervolgens doet hij onze harten smelten met het prachtig gezongen zinnetje ‘It’s who we are, to make it out allive, after all it’s down to you and I.’. Weer een knap staaltje van songwriting door deze band. De song is nog niet gedaan en niet veel later bereikt de song opnieuw een hoogtepunt met zeer krachtige vocals, gevolgd door wederom een licht aangepaste versie van het refrein, waarbij de gitaren en de drums weer ietsje anders klinken, maar toch zo verdomd catchy blijven.

Hoewel we van dit album al enkele schitterende nummers te horen kregen, blijft Nothing More zichzelf toch overtreffen en slagen ze erin om het telkens nog beter te doen. Op 12 december komen ze hun album voorstellen in de Kavka in Antwerpen, noteren in je agenda dus!

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "Feast Of Fire'"

Tijdens de new wave of American heavy metal voorspelden criticasters dat Trivium ooit de Master of Puppets van de 21ste eeuw zou schrijven….
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.