Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mutemath – “War”

Ondanks een grammy nominatie in 2008 (voor beste music video), vijf EP’s, twee live albums en vier albums geniet de band Mutemath enkel in Amerika van enige bekendheid. Met hun vijfde album, Play Dead gaan ze hier hopelijk verandering in brengen. Bij sommige bands is het werkelijk onmogelijk om er een label op te kleven, of ze een bepaald genre toe te wijzen. Deze band is daar het perfecte voorbeeld van. De enige labels die we ze al zeker kunnen toewijzen zijn ‘Alternatief’ en ‘Experimenteel’. Voor de rest varieert hun muziek van elektrorock, tot psychedelische garagerock en soul. Deze nieuwe single, “War”, de derde single van hun nieuwe album, bevat al die elementen en leunt op sommige momenten zelfs eerder naar indiepop.

In de intro van deze song komen alle kenmerken van Mutemath voor; garagerock gitaren, de keytar (keyboard guitar), synths en het drumwerk dat typisch is voor deze band. Daarna neemt frontman Paul Meany het voortouw met zijn zacht stemmetje en volgt het catchy refrein ‘War is in my nature’ dat urenlang in je hoofd blijft weerklinken. Afgewisseld met stukjes vakkundig gitaarwerk en de meer experimentele gedeelten, waar de vocals de hoogte in schieten en de elektronische en psychedelische klanken er duidelijker doorheen komen. We kijken énorm uit naar Play Dead, dat op 8 september verschijnt via Wojtek Records.

Facebook /  Twitter / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PLAY DEAD – “Offy”

PLAY DEAD is een jonge punkband uit het zuiden van Londen die bij iedere release een bepaald je-m’en-fous-gehalte in zich houdt, zonder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PLAY DEAD – “Barbershop”

Een jaar na hun laatste ep Skint, brengt punkband PLAY DEAD een nieuwe single uit: “Barbershop”. De drie jongens uit Zuid-Londen maken…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.