Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Canvas – “Medicate Me”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Canvas – “Medicate Me”

Een kleine maand na de eerste single van het album Worry dat 6 oktober verschijnt bij Basick Records, is de Britse Canvas terug met “Medicate Me”. Net als die eerste single, “Hospital Beds”, is “Medicate Me” een heel gevoelige song.

Het album gaat over de angst om oud te worden, vandaar de titel. “Hospital Beds” ging over het verlies van geliefden, en deze tweede single is een soort van opvolger. In “Medicate Me” wordt er gezongen over het verwoestende effect van eenzaam achterblijven in een saaie, dagdagelijkse routine. Schijnbaar moeiteloos schreeuwt zanger Ricky Clarke erop los, zonder ook maar een moment te vergeten om al zijn emotie in zijn stem te leggen. En hoewel de meeste bands uit dit genre hetzelfde soort melodieus gitaarspel en drumwerk gebruiken, slaagt Canvas er toch nog in om boven de rest uit te steken. Door deze meesterlijke song zijn we er alvast van overtuigd dat dit jonge vijftal de post-hardcorescene zal veroveren met hun debuutalbum.

Facebook / Twitter / Instagram 

Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KEN Mode - "These Wires"

Nee, KEN Mode is geen uitsmijter uit de Barbie-film, maar een snoeiharde noiseband uit Canada. De bandnaam verwijst naar ‘Kill everyone now…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.