Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The War On Drugs – “Up All Night”

Het houdt niet op. Nog voor de nieuwe plaat van The War On Drugs volgende week verschijnt, lost de band nog maar eens een nieuw nummer. “Up All Night” volgt al na een rits van singles: “Pain”“Thinking Of A Place”, “Strangest Thing”en “Holding On”. Het is de vijfde single uit het album dat uit tien nummers bestaat, en is tevens de opener van de plaat. Op 25 augustus kan je dus nog genieten van vijf andere nummers op A Deeper Understanding.

“Up All Night” bevat een subtiele wijziging in sound. Natuurlijk zijn de dromerige soundscapes aanwezig en laat Adam Granduciel zijn zachte stem weer gelden, maar er is meer. Het nummer tikt af boven de zes minuten, bevat ergens over het midden een snedige gitaarsolo en laat een uitgelaten sfeer weerklinken. Het doet je dus niet meteen wegdromen, maar tovert eerder een lach op het gezicht. Het is vooral de drum die een prominente plaats krijgt op dit nummer en het zo wat kracht geeft. Toch kan je in het laatste minuutje weer helemaal wegdeemsteren met een zachte outro.

 /  / 

15 augustus 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief