Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Protomartyr – “My Children”

Protomartyr maakt zich klaar om de donkerste plaat uit hun geschiedenis uit te brengen. Relatives in Descent geeft een blik op de wereld en hoe die er op dit moment uitziet. In de ogen van Protomartyr is dit dus niet al te positief, wat resulteert in gitzwarte muziek. Een maand geleden loste de band met “A Private Understanding” al een heel straffe single, nu is het vooral een lugubere sfeer die primeert in “My Children”. Op 29 september verschijnt de plaat en op 21 november kan je de groep aan het werk zien in de Botanique.

“My Children” heeft een sloom, obscuur begin dat dreigend klinkt. De snelheid van de instrumenten gaat als maar de hoogte terwijl frontman Joe Casey het geheel wat vol mompelt. Eens de strakheid van het nummer zijn limiet bereikt, gaat Casey heel furieus te keer. Het vervolg is een groovy melodie waarbij je plots kan dansen. Jawel, het donkere gevoel en de aanstekelijke gitaren gaan hier hand in hand. Alweer een sterke single waarmee de band de lat terug hoog legt voor het volledige album.

Website | Facebook

 

15 augustus 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief