Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VRWRK ft. Khazali – “Hearts Beating In Sync”

Dat onze Nederlandse taal voor buitenlanders klinkt als een hoop gerochel, hebben de mannen van Vuurwerk sinds hun vestiging in Londen aan den lijve ondervonden. Om verwarring te vermijden, hebben ze de kersverse beslissing genomen om zich om te dopen tot het klinker-loze VRWRK. Gemakkelijker, toch?

Naast taalbarrières uit de weg gaan is VRWRK verder ook nog volop bezig aan de afwerking van hun debuutplaat. Singles “Face It” en “New Flow” deden ons eerder dit jaar al watertanden naar het resultaat. Vandaag trakteren ze ons op een derde voorproevertje met “Hearts Beating in Sync”. Naar eigen zeggen ‘een nummer over het terugvinden van je dromen na een breuk’. Want daar hadden beide leden van het electroduo mee af te rekenen tijdens het schrijven van het album.

Of hoe collectief gedumpt worden verrassend vrolijk kan klinken. Het onheilspellende gevoel dat hun vorig werk typeerde, is in “Hearts Beating In Sync” vervangen door een zomerse bries. Het lied begint wat gewoontjes – die eerste ‘HOO HAA’ doet even zelfs denken aan Calvin Harris’ gigahit “How Deep is Your Love” – en op het einde brengt de brug je spontaan aan het aerobic-kicken. Toch maakt VRWRK er een uitgebalanceerd geheel van. Daarbij zorgt de inherent unieke kwaliteit in Khazali’s vocals ervoor dat de single niet zomaar het zoveelste electropoplied wordt.

Als je VRWRK live aan het werk wilt zien (aan te raden), zak dan zaterdag 19 augustus af naar Castello op Pukkelpop of koop een ticketje voor hun passage in de AB op 25 oktober (niet twijfelen).

Facebook / Instagram / Youtube / Soundcloud / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Khazali - "Better with the Devil"

Zijn naam zal misschien niet direct een belletje doen rinkelen, maar zijn stem zou je wel al eens gehoord kunnen hebben. Een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VRWRK – “I See”

Na de release van hun voortreffelijk album On the Outside in 2017 leek de Brusselse-Londense trio VRWRK even verdwenen. Daar hadden ze…
LiveRecensies

Glints @ De Studio: "De nacht in met verfijnde hiphop en vettige beats"

Na het voorprogramma van Warhola te hebben versierd gisterenavond, ruilde Antwerpse rapper Glints de Brusselse AB in voor De Studio in eigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.