Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Belle and Sebastian – “We Were Beautiful”

Laten we eerlijk zijn, er zijn slechtere manieren om je weekend in te zetten dan met Belle and Sebastian die plots een nieuwe single tevoorschijn tovert! Een aantal maanden terug lanceerde de Schotse band nog een oproep voor modellen voor op de hoezen van een toekomstige reeks EP’s. Hierover is tot nu toe niets meer gezegd, maar het gloednieuw nummer “We Were Beautiful” zou wel eens het startschot van die serie plaatjes kunnen zijn.

Na het teleurstellende Girls in Peacetime Want To Dance hielden we even ons hart vast, maar met deze single bewijst dat onze vrees ongegrond was. De sporen van dat aangebrand disco-uitstapje zijn grotendeels uitgewist, maar de elektronica is nog steeds aanwezig. Ditmaal in de veel spannendere vorm van atmosferische synths en glitchy drums. Ondanks de nieuwe horizonten die Belle and Sebastian verkent, voelen ze nog steeds vertrouwd aan. Zo zorgen de koperblazers voor een explosief refrein en zijn de melancholische teksten nog steeds zo herkenbaar als op hun debuut Tigermilk uit 1996. Belle and Sebastian zijn nog steeds niet vies van iets nieuws uit te proberen en gelukkig klinkt dat op “We Were Beautiful” alvast veelbelovend.

Website / Facebook / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle & Sebastian, Metronomy, black midi en meer naar Best Kept Secret!

De Beekse Bergen worden van 12 tot en met 14 juni weer het walhalla van zowat elke indieliefhebber. Vorige week maakte het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Belle and Sebastian - "Sister Buddha"

Belle and Sebastian heeft al een aanzienlijk oeuvre en hen uitgebreid voorstellen is nergens meer voor nodig. Deze zevenkoppige band uit Glasgow…
Features

Het elftal van het jaar 2016 volgens Dimitri Arbyn

Het jaar 2016 was een gitzwart jaar voor de (muziek)wereld: Bowie, Prince, Cohen en vele anderen. Gelukkig konden we ons optrekken aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.