Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Belle and Sebastian – “We Were Beautiful”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Belle and Sebastian – “We Were Beautiful”

Laten we eerlijk zijn, er zijn slechtere manieren om je weekend in te zetten dan met Belle and Sebastian die plots een nieuwe single tevoorschijn tovert! Een aantal maanden terug lanceerde de Schotse band nog een oproep voor modellen voor op de hoezen van een toekomstige reeks EP’s. Hierover is tot nu toe niets meer gezegd, maar het gloednieuw nummer “We Were Beautiful” zou wel eens het startschot van die serie plaatjes kunnen zijn.

Na het teleurstellende Girls in Peacetime Want To Dance hielden we even ons hart vast, maar met deze single bewijst dat onze vrees ongegrond was. De sporen van dat aangebrand disco-uitstapje zijn grotendeels uitgewist, maar de elektronica is nog steeds aanwezig. Ditmaal in de veel spannendere vorm van atmosferische synths en glitchy drums. Ondanks de nieuwe horizonten die Belle and Sebastian verkent, voelen ze nog steeds vertrouwd aan. Zo zorgen de koperblazers voor een explosief refrein en zijn de melancholische teksten nog steeds zo herkenbaar als op hun debuut Tigermilk uit 1996. Belle and Sebastian zijn nog steeds niet vies van iets nieuws uit te proberen en gelukkig klinkt dat op “We Were Beautiful” alvast veelbelovend.

Website / Facebook / Twitter

Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 2): Warm, warmer, Grace Jones

Met onder meer Sylvie Kreusch, Warpaint, Balthazar en een wervelende headliner in de vorm van The War On Drugs, werd de tweede…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Suki Waterhouse & Belle and Sebastian – “Every Day's A Lesson In Humility”

De drukte rond de muzikale rol van de Britse singer-songwriter in Daisy Jones & The Six is eindelijk net wat afgenomen, maar…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle and Sebastian, Sylvie Kreusch, Whispering Sons en meer naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live krijgt vandaag een kleine upgrade. Op zaterdag 24 juni krijgen The War on Drugs, Balthazar en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.