Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Belle and Sebastian – “We Were Beautiful”

Laten we eerlijk zijn, er zijn slechtere manieren om je weekend in te zetten dan met Belle and Sebastian die plots een nieuwe single tevoorschijn tovert! Een aantal maanden terug lanceerde de Schotse band nog een oproep voor modellen voor op de hoezen van een toekomstige reeks EP’s. Hierover is tot nu toe niets meer gezegd, maar het gloednieuw nummer “We Were Beautiful” zou wel eens het startschot van die serie plaatjes kunnen zijn.

Na het teleurstellende Girls in Peacetime Want To Dance hielden we even ons hart vast, maar met deze single bewijst dat onze vrees ongegrond was. De sporen van dat aangebrand disco-uitstapje zijn grotendeels uitgewist, maar de elektronica is nog steeds aanwezig. Ditmaal in de veel spannendere vorm van atmosferische synths en glitchy drums. Ondanks de nieuwe horizonten die Belle and Sebastian verkent, voelen ze nog steeds vertrouwd aan. Zo zorgen de koperblazers voor een explosief refrein en zijn de melancholische teksten nog steeds zo herkenbaar als op hun debuut Tigermilk uit 1996. Belle and Sebastian zijn nog steeds niet vies van iets nieuws uit te proberen en gelukkig klinkt dat op “We Were Beautiful” alvast veelbelovend.

Website / Facebook / Twitter

Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 1): De ramp en de genezing

Na enkele jaren afwezigheid door een alom bekend virus ging het Brugse Cactusfestival gisteren eindelijk weer van start. Het feeërieke Minnewaterpark is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Belle and Sebastian - A Bit of Previous (★★★½): Veel meer statement dan terugblik

26 jaar, zolang is het geleden sinds Belle and Sebastian debuutalbum Tigermilk uitbracht. Sindsdien groeide het Schotse zevental uit tot de adel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Belle and Sebastian - "Young and Stupid"

Wie aan de gemiddelde Schot denkt, ziet al snel een struise, kiltdragende woesteling voor ogen. Dat dergelijke stereotypen redelijk simplistisch zijn, bewijst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.