Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Cribs – “Rainbow Ridge”

The Cribs hebben er al een lange carrière opzitten. Volgende maand brengen ze alweer hun zevende plaat uit met de plezante titel 24-7 Rock Star Shit. Die plaat werd geproduced door niemand minder dan Steve Albini. De opname van de plaat begon al in 2011 maar nadien verdween het wat op de achtergrond, tot nu. In vijf dagen namen ze de nieuwe LP op en het resultaat is een back to basic Cribs plaat. Eerder kregen we al “Year Of Hate” en “In Your Palace” , nu komt de band met het snedige “Rainbow Ridge”.

De single bevat alle ingrediënten dat een nummer van The Cribs doorgaans bevat. Grungy gitaren, vuile zang en een meezingbaar refrein. Dat de invloed van Albini duidelijk te horen valt, is een understatement. Zijn typische sound krijgt hij er helemaal in en dat blijkt heel goed te werken bij The Cribs. We krijgen zelfs een Nirvana vibe, als dat niet goed is! Wel is deze leadsingle het beste wat ze voorlopig van deze plaat naar voor schoven, benieuwd of het geheel ook zo goed zal uitkomen. Op 11 augustus weten we meer.

 /  / 

24 juli 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief