Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Grizzly Bear – “Neighbors”

Nee, de nieuwe single van Grizzly Bear heeft niets te maken met de Australische soap Neighbors. Wel is het een nieuw voorproefje van hun album Painted Ruins. Na sterke singles “Three Rings”, “Four Cypresses” en “Mourning Sound” mag ook deze nieuwe single “Neighbors” zich meten aan dezelfde hoge kwaliteit. De Amerikaanse band moet met Painted Ruins ook twee ijzersterke albums (Veckatimest en Shields) opvolgen en lijkt dat in hun kenmerkende stijl te gaan doen.

“Neighbors” komt binnen als een vintage Grizzly Bear nummer. Echt alle elementen die hun vorig werk zo sterk en herkenbaar maakten, zijn hier aanwezig: de zeurende en zwevende stem van Ed Droste, die omnichord die we herkennen uit “Ready Able”, de stuwende en toch jazzy drums van Christopher Bear en de scherpe gitaren van Daniel Rossen. Alles vloeit organisch samen in wat we zonder twijfel hun beste single voor het nieuwe album tot nu toe kunnen noemen. Wanneer Daniel Rossen zijn co-frontman vocaal bijstaat in het laatste refrein krijgen we net geen kippenvel.

Toch ook een woordje over de fantastische videoclip. Die vertelt het licht surrealistische verhaal van twee liefhebbers van camouflage die elkaar vinden, maar zich langzaam minder voor elkaar verstoppen. De lyrics krijgen zo een pijnlijk duidelijke betekenis: ‘Conversation stalls, and after so long, there’s nothing really there.’ Gelukkig zorgt een verdwaalt jongetje ervoor dat hun passie terug opflakkert en de clip een happy end krijgt. Ooit al eens willen zien hoe je je het best verkleed als hooibaal of zetel? In “Neighbors” kom je het te weten en kan je inspiratie opdoen voor je volgende verkleedfeestje.

Painted Ruins verschijnt op 18 augustus en op 14 oktober staat de band ook in de Ancienne Belgique.

21 juli 2017

About Author

Jasper Verfaillie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief