banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Downtown Boys – “Lips That Bite”

Downtown Boys is geen doordeweekse punkband, integendeel. Ten eerste steken ze er op muzikaal vlak met kop en schouders bovenuit, en ten tweede belichten ze belangrijke pijnpunten van de maatschappij en vervullen ze een zeker engagement. Iets dat steeds meer haar vruchten afwerpt. Binnenkort releasen ze een derde plaat bij hun nieuw platenlabel Sub Pop Records en wisten ze voor de gelegenheid Guy Picciotto van Fugazi te strikken om de knoppen te bedienen. Alleen al de inmenging van deze laatste doet ons snakken naar 11 augustus, single “Lips That Bite” doet er nog een schepje bovenop.

Hoewel de bandnaam anders doet vermoeden, is het wel degelijk de stem van frontvrouw Victoria Ruiz die het nummer naar ongeziene hoogten brengt. De instrumenten klinken vuil, de zang furieus, een saxofoonsolo vervult het geheel. Maar het belangrijkste is dat de boodschap binnenkomt, harder dan ooit. Het is tijd om actie te ondernemen en terug te vechten, met alle mogelijke middelen voorhanden.

Bericht van de band over hun nieuwste single: “This one is all about understanding the systemic and collective origins of all the anxieties and struggles we too often see as isolated and personal, and then using all we’ve got to fight back. That can be with our lips, our teeth, our words, our bodies — at this point we have no choice but to use whatever we each have. It’s fitting that the song is coming out today, July 12, since it’s the internet-wide day of action to save net neutrality. Big companies and the FCC are trying to throttle the internet and silence online voices with less power. Check out BattleForTheNet.com to help stop them. Keep it up wherever you are with whatever you’ve got!”

Cost of Living verschijnt op 11 augustus en op 9 oktober halen ze, zonder twijfel, De Zwerver overhoop.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Like Pacific - Control My Sanity (★★★½): Laat je frustraties de vrije loop

In de nineties en nillies was gitaarmuziek in de vorm van rock en punk vaak terug te vinden op de radio en…
Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 22/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
LiveRecensies

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers + Bluai @ Theater Aan Zee: Op rand van doorbreken

Liefhebber van verfrissende, nieuwe bands ontdekken op unieke en sfeervolle locaties? Tijdens de zomer ben je nergens beter af dan in Oostende….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.