Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Downtown Boys – “Lips That Bite”

Downtown Boys is geen doordeweekse punkband, integendeel. Ten eerste steken ze er op muzikaal vlak met kop en schouders bovenuit, en ten tweede belichten ze belangrijke pijnpunten van de maatschappij en vervullen ze een zeker engagement. Iets dat steeds meer haar vruchten afwerpt. Binnenkort releasen ze een derde plaat bij hun nieuw platenlabel Sub Pop Records en wisten ze voor de gelegenheid Guy Picciotto van Fugazi te strikken om de knoppen te bedienen. Alleen al de inmenging van deze laatste doet ons snakken naar 11 augustus, single “Lips That Bite” doet er nog een schepje bovenop.

Hoewel de bandnaam anders doet vermoeden, is het wel degelijk de stem van frontvrouw Victoria Ruiz die het nummer naar ongeziene hoogten brengt. De instrumenten klinken vuil, de zang furieus, een saxofoonsolo vervult het geheel. Maar het belangrijkste is dat de boodschap binnenkomt, harder dan ooit. Het is tijd om actie te ondernemen en terug te vechten, met alle mogelijke middelen voorhanden.

Bericht van de band over hun nieuwste single: “This one is all about understanding the systemic and collective origins of all the anxieties and struggles we too often see as isolated and personal, and then using all we’ve got to fight back. That can be with our lips, our teeth, our words, our bodies — at this point we have no choice but to use whatever we each have. It’s fitting that the song is coming out today, July 12, since it’s the internet-wide day of action to save net neutrality. Big companies and the FCC are trying to throttle the internet and silence online voices with less power. Check out BattleForTheNet.com to help stop them. Keep it up wherever you are with whatever you’ve got!”

Cost of Living verschijnt op 11 augustus en op 9 oktober halen ze, zonder twijfel, De Zwerver overhoop.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Captain Kaiser – “Hotel Room”

Dat het in de Kempen wemelt van uitstekende punkbands is ondertussen wel algemeen geweten, denk maar aan The Priceduifkes, Prince Beastly en…
Muzieknieuwtjes

De Zwerver kondigt zomerconcerten bij Groenhagemolen aan

Het zijn moeilijk tijden voor concertorganisatoren. Gelukkig is de sector veerkrachtig genoeg om hier creatief mee om te springen. Nu de veiligheidsraad…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dropkick Murphys - "Mick Jones Nicked My Pudding" & "James Connolly"

Terug van nooit weggeweest: Dropkick Murphys. Deze Bostonse Celtic punkformatie heeft wereldwijd een massale schare hondstrouwe fans die door vuur zouden gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.