Nieuwe singlesOude Bekenden

Drie nieuwe singles Joey Bada$$: old school, zomerse vibes

Nieuwe singlesOude Bekenden

Drie nieuwe singles Joey Bada$$: old school, zomerse vibes

Photo: Complex Media (USA)

De 22-jarige Pro Era rapper Joey Bada$$ zit niet stil. Zijn plaat All-Amerikkkan Bada$$ is net drie maanden oud, hij is bezig met een postuum eerbetoon aan mentor Capital Steez en hij klust ondertussen geregeld bij als fotomodel. Deze zomer gaat hij ook op wereldtournee, eerst samen met rapper Logic, daarna solo. Toch heeft hij de tijd gevonden om drie zomerse singles op ons los te laten.

De nieuwe muziek functioneert een beetje als tegenhanger van zijn laatste plaat All-Amerikkkan Bada$$. Waar op die plaat vooral de politieke boodschappen en scherpe statements van belang waren, wordt de show hier gestolen door de kwaliteitsvolle productie en easy flow. In-house producer Statik Selektah is verantwoordelijk voor de jazzy, old school deuntjes die ons doen denken aan eerdere Bada$$ albums zoals 1999 en Summer Knights.

“Love Is Only A Feeling” is een aanstekelijk nummer over gewoon gelukkig verliefd zijn. Ondersteund door een smooth gitaarlijntje, zingt Joey: ‘You got potential baby, just imagine us combined.’ Hij lijkt wel drunk in love en dat is interessant omdat we hem niet vaak zo uitgesproken over dit onderwerp horen rappen. We worden er zelf een beetje dromerig van, ook omdat Joey bewijst dat rap toch altijd een beetje poëzie is.

De zomerse vibes gaan verder op “500 Benz”. Joey is zich ten volle bewust van zijn groeiende succes en reflecteert over de gevolgen daarvan. In het refrein noemt hij enkele symbolen op die dat succes weerspiegelen: Mercedes-Benz, ‘Gucci jacket’ en ‘Cartier glasses’. Niet toevallig lijkt hij daarmee de cover van All-Amerikkkan Bada$$ te beschrijven, daar is hij immers te zien in een oude Mercedes, gehuld in een design Gucci jas en een zonnebril van Cartier op de neus. De saxofoon op het einde van het nummer benadrukt nog even op mooie wijze de melancholische beat.

Ook op derde single “Too Lit” wordt diezelfde sfeer aangehouden. Het is een laid-back nummer waarin de rapper uit Brooklyn zijn rol als story teller ten volle uitvoert en wij maar al te graag luisteren naar wat hij te vertellen heeft. Joey rapt opnieuw over zijn weg naar succes, hoe snel alles gaat en hoe hij nog lang niet klaar is. Het is genieten hoe zijn stem speelt met de jazzy instrumentals. Dit is een puur 90’s hiphopnummertje dat perfect past bij een late zomeravond.

We horen een zelfverzekerde en relaxte Joey die aantoont dat hij lyrically speaking nog steeds een groot talent is. Door terug te grijpen naar de boombap productie die zijn vroegere werk typeerde, maakt hij een statement en spreekt iedereen tegen die dacht dat hij met All-Amerikkkan Bada$$ een nieuwe weg was ingeslagen en zijn oude stijl had verruild voor een nieuwe, meer socially conscious en politiek georiënteerde stijl. Wij hopen vooral dat hij nieuwe muziek blijft uitbrengen en kunnen niet wachten om hem live aan het werk te zien!

Op 31 oktober treedt Joey Bada$$ op in Trix Antwerpen, op 1 november staat hij in de Vooruit in Gent.

Facebook / Twitter / Instagram / Soundcloud

 

Related posts
LiveRecensies

Joey Bada$$ @ De Roma: Van het beste uit Brooklyn

Het was op een druilerige woensdagavond dat de New Yorkse rapkoning Joey Bada$$ afzakte naar de Antwerpse De Roma om samen met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.