Features

Onze vijf aanraders voor Gent Jazz Festival 2017

 

Vandaag is het zover, binnen enkele uren begint de eerste band aan het allereerste optreden van Gent Jazz Festival 2017. Het festival is de dag van vandaag enorm populair bij zowel jong en oud en ook dit jaar wist de affiche ons opnieuw te verbazen. Net zoals alle andere edities, bevat de affiche enkele kleppers zoals Peter Doherty, Norah Jones en Grace Jones, maar er zijn nog een heleboel andere artiesten die zeker de moeite waard zijn om eens live aan het werk te zien. Wij hebben alvast onze vijf favoriete artiesten speciaal voor jullie op een rijtje gezet. 

 1. GoGo Penguin

GoGo Penguin is band afkomstig uit Engeland en samen met z’n drieën maken ze experimentele jazz waarin verschillende elektronische invloeden te horen zijn. Ze brachten ondertussen ook al verschillende albums uit en hebben dus een groot repertoire om uit te kiezen. Naar het schijnt zijn ze live enorm sterk en net daarom raden we het jullie ten zeerste aan om deze show voor geen geld van de wereld te missen. Gogo Penguin speelt op 06/07 als headliner op de mainstage.

2. Chrysta Bell

Onze tweede aanrader is de enige echt Chrysta Bell, afkomstig uit Texas. Haar muziek kan het best worden omschreven als een kruising tussen Lana Del Rey en Trixie Whitley, sexy dus. Haar sound klinkt op bepaalde momenten echt wel enorm duister, maar zo hebben we het uitaard ook al eens graag. Het is vooral de stem van Chrysta Bell die indruk weet te maken en ervoor zorgt dat we haar plaat op repeat hebben staan. Ze speelt zaterdag 15/07 op de mainstage, met z’n allen daarnaartoe zou ik zeggen!

3. Jenny Hval 

Voor de mensen die Jenny Hval niet kennen, vorig jaar maakte ze enorm veel indruk met haar nieuwste album Blood Bitch. Ze is afkomstig uit Noorwegen en bracht ondertussen al zes verschillende albums uit, wat betekent dat ze dus al heel wat ervaring heeft. Haar muziek klinkt vooral heel sferisch en melodieus en wordt gekenmerkt door heel veel synths. Wij zijn alvast heel benieuwd hoe dat live zal overkomen. Jenny Hval speelt op vrijdag 14/07  net voor Peter Doherty.

4. STUFF.

Moeten we hier eigenlijk nog een woordje uitleg geven? De mannen van STUFF. zijn momenteel bezig met een veroveringstocht door gans Europa en dat doen ze potverdorie goed. Hun tweede plaat Old Dreams New Planets is alweer een meesterwerk op zich, die live ook heel sterk binnenkomt. We zagen ze live aan het werk op Best Kept Secret Festival en daar waren ze subliem. Benieuwd hoe ze donderdag 13/07 zullen overkomen op de mainstage net voor de grote Kamasi Washington.

5. Kamasi Washington

De man waar we het meest van allemaal naar uitkijken, is de enige echte Kamasi Washington. Wat deze man met z’n saxofoon kan doen, is werkelijk ongelooflijk. Eerder dit jaar bracht hij z’n nieuwste single “Truth” uit, een nummer van maar liefst dertien fantastische minuten. Naar het schijnt is het live om uw vingers van af te likken en hoef je moeite te doen om niet ontroerd te geraken. Wij kunnen alvast niet wachten op de set van de nu al legendarische Kamasi Washington. Deze meneer speelt na STUFF. op donderdag 13/04 als afsluister op de mainstage.

Related posts
InstagramLiveRecensies

STIKSTOF, Kae Tempest, Sylvie Kreusch en Tsar B @ Gent Jazz: Kaetamine

Op vrijdagavond kan het weekend worden ingezet en in Gent doen ze dat al eens graag met een feestje. Terwijl in het…
InstagramLiveRecensies

Agnes Obel, Meskerem Mees, Sohnarr, Camille Camille & Bex @ Gent Jazz: Magische hemel

Het einde van Gent Jazz 2022 is bijna in zicht, maar eerst is het nog de beurt aan enkele prachtige namen. Agnes…
InstagramLiveRecensies

Sting, Novastar, Mauro Pawlowski & Emmy d'Arc @ Gent Jazz: Rond de vinger van Sting gewonden

Gent Jazz probeert al sinds 2019 Sting op hun podium te krijgen en nu is dat eindelijk gelukt. Vooraleer de Brit het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.