Filmpje van de week

Filmpje van de week 26 juni – 2 juli 2017

Tussen alle festivals door zouden we ze haast uit het oog verliezen, maar ook deze week kunnen we een mooie lijst van filmpjes en clipjes maken. Heel wat uiteenlopende genres en artiesten passeren de revue. Van intieme fluistermuziek tot extraverte hip hop en van mainstream pop tot sferische neoklassiek. Een bont allegaartje voor u verzameld in deze handige afspeellijst:

Zoals altijd starten we onze zoektocht naar het filmpje van de week in eigen land.

Tamino – Cigar

Belgisch talent Tamino speelde dit weekend Rock Werchter plat en bracht een nieuwe single uit die de doden (letterlijk) tot leven brengt.

Hypochristmutreefuzz – Clammy Hands

Klamme handjes hebben wij ook na het zien van de nieuwe clip van de Gentse noiserockband Hypochristmutreefuzz. Lichamen bepotelen in extreem close-up zag er nooit zo ongemakkelijk uit.

Sivu – Sweet Sweet Silent

WAARSCHUWING: luide muziek kan schadelijke gevolgen hebben voor je gehoor. Daarmee heb je meteen ook de belangrijkste boodschap uit het clipje van Sivu mee.

Goldmyth – Has To Be Better

Spelen met kleuren, water, reflecties en een harp. Volgens Goldmyth moet het nog beter, maar eerlijk gezegd is hun clipje al van heel hoog niveau.

Calvin Harris – Feels (ft. Pharell Williams, Katy Perry & Big Sean)

We vragen ons nu al de hele tijd af of we deze clip van Calvin Harris echt serieus moeten nemen of al onze vooroordelen opzij moeten schuiven en eens kamerbreed lachen om alle clichés en namaak decors. We laten de keuze aan u.

All We Are – Dance

Een megalomaan bouwproject dreigt een klein Brits dorpje over te nemen. Waar hebben we dat nog gehoord? (lees: Coucke, Durbuy). Gelukkig zijn de muziek van All We Are en opstandige dorpelingen er om de boel te redden.

So Much Light – Be Afraid

Nee dit is niet het nieuwe seizoen van Twin Peaks, maar de titel van meeste wtf clipje van de week gaat zeker naar So Much Light.

 

Billie Eilish – Bored

Iets met een witte muur, een blauwe jas en een eindeloos lange ladder. Toch weet Billie Eilish ons niet te vervelen.

Lights & Motion – As They Sleep

In amper twee minuten doet Lights & Motion ons zo veel verschillende emoties voelen, dat we er niet goed van zijn. Tijd voor een dutje dan…

The Killers – The Man

Oké, we hebben al geschreven over de nieuwe single van The Killers, maar de bijhorende clip tilt het nummer naar een hoger niveau. Een flexende en in cowboyhoed cruisende Brandon Flowers maakt elk filmpje zoveel beter.

The xx – I Dare You

Voor de clip van hun nieuwe single, maakte The xx een kort film die zowel als ode aan de Belgische modeontwerper Raf Simons als een partnership met Calvin Klein en een verhaaltje over uitdagende, verliefde tieners. Je kan zelfs Eleven uit Stranger Things herkennen.

Filmpje van de week:

Kendrick Lamar – ELEMENT.

King Kendrick blijft verbazen met creatieve en innovatieve clips. Dat zijn filmpje zelfs al meteen werd geanalyseerd op YouTube, is al een reden genoeg om het uit te roepen tot filmpje van de week.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2024 (Festivaldag 2): Anticlimax tot de max

Pinkpop maakte de afgelopen vierentwintig uur een heuse fysieke transformatie door. Waar het festivalterrein op de eerste dag nog vol plassen en…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 3): Stem kwijt

De laatste dag van Best Kept Secret bood zich aan als een zonnige dag en dat was al snel genieten geblazen. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Billie Eilish - HIT ME HARD AND SOFT (★★★½): Hard, zacht, dynamisch en onverwacht

Billie Eilish mocht zich na de release van debuutalbum WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? meteen tot de grootste van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.