Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Culture Abuse – “So Busted”

Culture Abuse, het zeer jonge, Amerikaanse viertal, is een band waarvan het genre moeilijk te bepalen valt. Powerpop en (garage)rock  met punk -en indie-invloeden. Na hun geweldig stevige debuutalbum Peach (2016) lijkt er terug een nieuw album in de maak te zijn. Onlangs kwamen ze ook wat in de media omdat ze de metalcoreband From First To Last van Sonny Moore a.k.a. Skrillex aanklaagden voor het plagiëren van de albumcover van Peach.

Hun nieuwe single, “So Busted”, katapulteert ons een dertigtal jaren terug in de tijd en geeft ons een 70’s/80’s rock vibe. Het is een korte, twee minuten durende song over een onhaalbare liefde en hoe slecht het leven wel niet kan zijn. Een gezapige gitaarriff neemt vanaf het begin de overhand en leidt “So Busted” als het ware, maar datzelfde riffje dient ook als intro voor bijna een kwart van het lied, wat misschien wel wat lang is. Lyrisch is het ook niet echt een hoogstaand nummer, aangezien de laatste veertig seconden bestaan uit het herhalen van het zinnetje ‘I just wanted to be loved by you.’, wat je eigenlijk wel spontaan begint mee te zingen. Al bij al is het wel een nummer dat perfect als opener kan dienen voor een nieuw album, om de fans een beetje warm te maken, maar een muzikaal epos is deze “So Busted” echt niet.

Wie hen deze zomer aan het werk wilt zien moet op 18 augustus naar Lowlands in Amsterdam of 19 augustus naar Pukkelpop gaan.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Empty Head - "Cosmic Rave"

Dat er de laatste jaren iets woekert in de alternatieve scene van Luik, is sinds het bestaan van Cocaine Piss en It…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.