Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Culture Abuse – “So Busted”

Culture Abuse, het zeer jonge, Amerikaanse viertal, is een band waarvan het genre moeilijk te bepalen valt. Powerpop en (garage)rock  met punk -en indie-invloeden. Na hun geweldig stevige debuutalbum Peach (2016) lijkt er terug een nieuw album in de maak te zijn. Onlangs kwamen ze ook wat in de media omdat ze de metalcoreband From First To Last van Sonny Moore a.k.a. Skrillex aanklaagden voor het plagiëren van de albumcover van Peach.

Hun nieuwe single, “So Busted”, katapulteert ons een dertigtal jaren terug in de tijd en geeft ons een 70’s/80’s rock vibe. Het is een korte, twee minuten durende song over een onhaalbare liefde en hoe slecht het leven wel niet kan zijn. Een gezapige gitaarriff neemt vanaf het begin de overhand en leidt “So Busted” als het ware, maar datzelfde riffje dient ook als intro voor bijna een kwart van het lied, wat misschien wel wat lang is. Lyrisch is het ook niet echt een hoogstaand nummer, aangezien de laatste veertig seconden bestaan uit het herhalen van het zinnetje ‘I just wanted to be loved by you.’, wat je eigenlijk wel spontaan begint mee te zingen. Al bij al is het wel een nummer dat perfect als opener kan dienen voor een nieuw album, om de fans een beetje warm te maken, maar een muzikaal epos is deze “So Busted” echt niet.

Wie hen deze zomer aan het werk wilt zien moet op 18 augustus naar Lowlands in Amsterdam of 19 augustus naar Pukkelpop gaan.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Till Morninglight - "Lights Out"

‘Een Belgisch garagerock duo dat no nonsense rock-’n’-roll uit de mouw schudt’, zo luidt de officiële omschrijving van Till Morninglight. Bij een…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 3): U wilt dansen? U móét dansen!

Na de rappers van donderdag en de gitaren van vrijdag, was het op zaterdag tijd om te dansen. Hoe kon het ook…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 2): Tussen hemel en hel

  We kwamen gisterenochtend niet geradbraakt uit ons tentje gekropen en onze schoenen hingen niet vol bier en modder, maar het was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.