Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kodaline – “Brother”

Kodaline staat er om bekend om telkens met de emoties te spelen in hun songs. Geen maatschappijkritiek, gewoon gevoelens brengen en dit op een zo breekbare manier. Op Coming Up For Air bleek dit weliswaar niet altijd zo geslaagd te zijn, al kreeg het album uit 2015 toch een gouden plaat in het Verenigd Koninkrijk. Binnenkort komt er een derde plaat aan en daarvoor werkte de band samen met producers als Wayne Hector, Jonny Coffer (Beyonce, Emeli Sande, Naughty Boy) en Two Inch Punch (Rag ‘n’ Bone Man, Sam Smith). Nu krijgen we een eerste voorsmaakje in de vorm van “Brother” te horen. en jawel, het speelt weer in op onze gevoelens.

Op het eerste gehoor slaat Kodaline een nieuwe richting in. De malse akoestische gitaar ruimt plaats voor wat meer synth en pianogeluiden en ook de stem van Steve Garrigan is minder opvallend aanwezig. De vervorming die er nu wordt opgezet, vormt niet echt een meerwaarde. Wat wel een pluspunt vormt, is de videoclip. Die gaat over het verlies van een broer en hoe je dat probeert te verwerken. De interactie tussen de beelden en de muziek is wat dit nummer zo sterk maakt. Op het einde krijgen we nog enkele Coldplayvibes te horen, waardoor we kunnen concluderen dat Kodaline op zoek is naar een groot publiek. “Brother” is een hoopvol nummer, dat sterker zou overkomen als het niet zoveel synths bevatte.

 /  /  / 

3408 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gwenshana – “Brother”

Gwenshana is Mathieu Grillo, een Brusselse songwriter en producer die psychedelische muziek maakt. Hij is al actief sinds 2018 met zijn eerste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kodaline - "Sometimes"

Het is niet al U2 dat de klok slaat in Dublin. Voor een dosis meligheid moeten we bij Kodaline zijn. Deze vier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.