Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Grizzly Bear – “Four Cypresses”

Na een jarenlange stilte kruipen de grizzlyberen langzaam weer uit hun hol. Na uitstekende singles “Three Rings” en “Mourning Sound” vuren ze een derde voorproevertje van hun nieuwe album op ons af. Painter Ruins lijkt met derde single “Four Cypresses” een album om in de gaten te houden. Na kanjers als Veckatimest en Shields ligt de lat dan ook enorm hoog al is deze beer atletisch genoeg om er makkelijk over te springen.

“Four Cypresses” begint heel atypisch. De pulserende synths zetten ons op het verkeerde been. Wanneer de jazzy drums en Daniel Rossen’s herkenbare stem invallen, voelt het nummer weer op en top Grizzly Bear aan. De echoënde gitaren en zwevende synths nemen ons mee richting psychedelica en melancholie. Ondanks de schijnbare afwezigheid van Ed Droste’s stem is de nieuwe single Grizzly Bear ten voeten uit. Het mist misschien de catchyness van “Two Weeks” of “Sleeping Ute”, maar maakt dat goed met de heerlijk abstracte lyrics en fijne instrumentatie.

Op 18 augustus verschijnt Painted Ruins en op 14 oktober komt Grizzly Bear die voorstellen in de Ancienne Belgique. Tickets zijn nog beschikbaar.

23 juni 2017

About Author

Jasper Verfaillie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief