Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sleep Token – “Nazareth”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sleep Token – “Nazareth”

Sleep Token is één van de meest mysterieuze bands die sinds kort werd opgericht. Naar eigen zeggen aanbidt deze gemaskerde bende een godheid die ze Slaap noemen, aangezien zijn echte naam niet correct uit te drukken valt in eender welke taal. Dit doen ze onder leiding van ‘Vessel’ (Omhulsel), hun frontman. Tot nu toe hebben ze nog maar één EP uit, die ze toepasselijk One noemden. Die bevat maar drie nummers + de gestripte pianoversies ervan. Na het prachtige “Calcutta” krijgen we nu een tweede single , “Nazareth” van aankomende nieuwe EP Two.

Al van bij het begin horen we dat zalige stemgeluid van die mysterieuze frontman, die absoluut niet moet onderdoen voor zangers van het kaliber Sam Smith. Door het meesterlijk gebruik van echo’s wordt het allemaal één minimalistisch, dromerig geheel. Na twee minuten komen er zelfs enkele tonen van een harp bij waardoor je je helemaal in de hemel waant. Met hun uitgebreide en heavy outro, welliswaar veel zachter dan die van “Calcutta”, bewijzen ze nogmaals waarom ze bij een label als Basick Records zitten. Dat staat bekend om hun Djent/metalcore/post-hardcorebands. Het absolute einde van het nummer is dan weer een rustmomentje dat je doet verlangen naar meer. Daar hoeven we niet lang op te wachten, op 21 juli komt hun tweede EP Two al uit.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 3): Surf and Turf

Ondanks dat iedere dag van Graspop nagenoeg volledig uitverkocht is, was het op zaterdag toch beduidend drukker dan de voorgaande dagen. De…
Features

Voorbeschouwing Graspop Metal Meeting 2023: Tussen heden en verleden

Nipt twee weken voor het grootste metalfestival van de Benelux van start gaat, zette de organisatie de puntjes op de ‘i’. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sleep Token - Take Me Back to Eden (★★★★): Een epische trip

Muziek en mysterie, een eeuwenoud concept dat ondertussen tot in de puntjes is gemediatiseerd met een absoluut summum in de vorm van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.