Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sleep Token – “Nazareth”

Sleep Token is één van de meest mysterieuze bands die sinds kort werd opgericht. Naar eigen zeggen aanbidt deze gemaskerde bende een godheid die ze Slaap noemen, aangezien zijn echte naam niet correct uit te drukken valt in eender welke taal. Dit doen ze onder leiding van ‘Vessel’ (Omhulsel), hun frontman. Tot nu toe hebben ze nog maar één EP uit, die ze toepasselijk One noemden. Die bevat maar drie nummers + de gestripte pianoversies ervan. Na het prachtige “Calcutta” krijgen we nu een tweede single , “Nazareth” van aankomende nieuwe EP Two.

Al van bij het begin horen we dat zalige stemgeluid van die mysterieuze frontman, die absoluut niet moet onderdoen voor zangers van het kaliber Sam Smith. Door het meesterlijk gebruik van echo’s wordt het allemaal één minimalistisch, dromerig geheel. Na twee minuten komen er zelfs enkele tonen van een harp bij waardoor je je helemaal in de hemel waant. Met hun uitgebreide en heavy outro, welliswaar veel zachter dan die van “Calcutta”, bewijzen ze nogmaals waarom ze bij een label als Basick Records zitten. Dat staat bekend om hun Djent/metalcore/post-hardcorebands. Het absolute einde van het nummer is dan weer een rustmomentje dat je doet verlangen naar meer. Daar hoeven we niet lang op te wachten, op 21 juli komt hun tweede EP Two al uit.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #18

Er verschijnen doorheen het jaar zoveel albums dat het heel moeilijk is om alles een volledige recensie te geven. Daarom vonden we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleep Token - "The Way That You Were"

Wie nog nooit van het Britse Sleep Token heeft gehoord, mist heel wat in zijn of haar leven. Na het uitbrengen van…
Uitgelicht

33 leuke EP's uit 2017

EP’s zijn voor een band vaak een voorbode voor wat nog komen zal. Meestal bewijzen ze met deze korte cd’s dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.