Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcade Fire – “Creature Comfort”

Nadat ze enkele weken geleden de wereld verbaasden met hun disco hitje “Everything Now”, zijn de heren en vrouw van Arcade Fire nu alweer terug met hun gloednieuwe single “Creature Comfort”. Het is moeilijk om deze twee songs met elkaar te vergelijken, aangezien ze echt nul gemeenschappelijke raakvlakken hebben. Terwijl de vorige single nogal dansbaar en vrolijk klonk, klinkt “Creature Comfort” op momenten nogal duister, maar vooral heel erg machinaal.

Beiden songs zullen uiteraard terug te vinden zijn op hun opkomende vierde album Everything Now, dat op 28 juli verschijnt. Het opmerkelijke aan deze plaat is, dat ze werd geproduced door Thomas Bangalter (Daft Punk) en Steve Mackey (Pulp), niet van de minsten dus. Voorlopig wisten ze ons met hun voorgaande single vanaf de eerste minuut te overtuigen, maar met “Creature Comfort” moeten ze toch net iets meer moeite doen. Na een eerste luisterbeurt klinkt het nummer niet echt optimaal, maar eens je de kaap van de tien luisterbeurten bereikt hebt, zal je zien dat deze single eigenlijk best wel te smaken valt. Minder singlemateriaal maar wel een goed nummer op zich, benieuwd of de plaat nog diverser kan.

Youtube / Twitter / Facebook / Website /Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Golden Dawn Arkestra - "Join As One"

Een zwoele zomeravond, een sexy saxofoon en dansbare beats en je krijgt het aanstekelijke “Join As One” van Golden Dawn Arkestra. Net…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Interpol - The Other Side of Make-Believe (★★★): Eetstokjes in een rokerige bar

De New Yorkse band Interpol heeft intussen een carrière van meer dan twintig jaar op de teller, en op die tijd is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle BRINES - "Fuss"

Corona mocht dan een hele tijd roet in het eten strooien, tegen de opmars van nieuwe bands had ze geen weer. Zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.