banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Horrors – “Machine”

Het is alweer drie jaar geleden sinds The Horrors hun laatste plaat, Luminous, op ons loslieten. Toch zaten de leden van de band niet stil en zagen we verschillende zijprojecten opduiken. Uiteindelijk kwamen ze onlangs weer bijeen om te gaan touren door Europa samen met de nog steeds relevante band Depeche Mode. Het resultaat van die weken op de weg, kan je nu horen in een nieuwe single. Over een nieuw album wordt niets gerept, maar volgens ons kan dat niet uitblijven.

Bij een eerste luisterbeurt zou je de intro van het nummer nogal vreemd kunnen vinden. Het klinkt experimenteel en atypisch voor een nummer van The Horrors. Toch komt er al snel een repetitieve klank in het geheel die je daarna meeneemt op een psychedelische trip zoals we dat van hen gewoon zijn. Ook dit keer wat meer synths in de muziek gemengd maar wel met een lekker aanstekelijke melodie om toch op het pad te blijven. Het doet bij momenten wat denken aan Nine Inch Nails in hun beginperiode, wat op zich zeker niet slecht is. Faris Badwan hypnotiseert ons met zijn vocals terwijl de nodige feedback ons met de voetjes op de grond laat staan. Er gebeurt erg veel in één nummer en toch valt het telkens terug op die ene gitaarsound die je doorheen het volledige nummer leidt. Sterke song, we zijn benieuwd wat ze nog meer te bieden hebben.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

3218 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PEAKS! - "Black Guns / White Drugs"

PEAKS! is een Italiaanse alternatieve rockband, die intussen vanuit London aan hun carrière timmert. November 2020 bracht het duo zijn debuutsingle “Blackout”…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.