Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Liam Gallagher – “Wall Of Glass”

Dat Oasis voorlopig niet meer bestaat, is al even zo (al zijn er dagelijks geruchten over een reünie). De twee broers gingen beiden hun eigen weg, al was het toch vooral Noel Gallagher die succes wist te behalen. Met zijn High Flying Birds speelt hij nu al grote zalen plat. Bij Liam Gallagher ging het wat minder en zijn groep, Beady Eye, kreeg niet het succes dat hij hoopte. Dan maar solo proberen, dacht hij, en nu stampt hij een eigen carrière uit de grond. Liam is altijd al de betere zanger geweest, maar de mindere songwriter. Dus riep hij naar eigen zeggen ook hulp in van songwriters die onder meer voor Adele schreven. Dat resulteert alvast in eerste single “Wall Of Glass”.

De single heeft wel wat Oasis-invloeden maar behoudt ook zijn eigen unieke sfeer. Het is een rustig rocknummertje dat vooral getypeerd wordt door een mondharmonica. De typische stem van Liam steekt er met kop en schouders bovenuit en wordt ondersteunend door enkele vreemde instrumenten. Het refrein is alweer een meezinger van formaat dat je na enkele luisterbeurten wel uit het hoofd kan kennen. Liam Gallagher windt er alvast geen doekjes om en zegt dat het voor hem gewoon een rock-‘n-roll plaat is, en wie zijn wij om hem ongelijk te geven?

Twitter / Facebook / Instagram

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.