LiveRecensies

Wooly Mammoths @ Depot Café: De mammoeten verliezen hun pels

Dinsdagavond zakten we af naar Leuven en het Depot Café had deze keer een verrassend concert van de Wooly Mammoths voor ons in petto. Een psychedelische poprockband uit het Brusselse bestaande uit vijf leden die in het verleden deelnamen aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en Humo’s Rock Rally.

Terwijl het publiek nog rustig stond te praten en niet goed wist wat ze moesten verwachten, vlogen de jongens er met volle goesting in. Hun enthousiaste uitstraling en de stevige rockgitaren zorgden ervoor dat de focus van het publiek meteen van de zaal naar de band ging. De groep speelde het ene zomerse nummer na het andere wat erg goed paste bij de tropische temperaturen van die dag.  Nummers zoals “Pulling Me Under”, “Floated” en “Come Undone” passeerden allemaal de revue maar bij de rustigere nummers leek de aandacht uit de zaal te verdwijnen. Dat was erg spijtig want hierdoor viel de opbouw in elkaar. Toch waren deze nummers pareltjes om bij weg te dromen en dat viel bij de koppeltjes onder het publiek dan weer wel goed in de smaak.

De droge opmerkingen die zanger Sean tussen de liedjes door gaf, zijn weelderige haarbos die meeging met zijn danspasjes en het subtiele oogcontact met de meisjes vooraan, zorgden voor een losse sfeer en heel wat gegiechel. De groepsleden vulden elkaar goed aan en we konden zien dat ze er plezier in beleefden. Hierdoor volgde het publiek en begon iedereen mee te wiegen op de muziek.

Het absolute hoogtepunt van de avond was hun nieuwste nummer “Water Slide”. De zaal veranderde van wat ongemakkelijk geschuifel naar een vrolijk publiek dat hier en daar zelfs een dansje durfde te placeren. De leuke gitaarrifjes, de stem van de zanger die al eens de hoogte in durfde te gaan en het aanstekelijke refrein wisten het publiek meteen te bekoren en deed de temperatuur in de zaal stijgen. Het enige spijtige was dat de zang soms verdween in het luide spel van de drums en de gitaren.

Wooly Mammoths speelde een leuke set van een klein uurtje waarbij het publiek met een gelukzalig gevoel terug naar huis ging. Ze waren ook nog eens zo gul om aan iedereen een cd mee te geven. Deze sympathieke jongens hebben alvast een positieve indruk nagelaten bij ons en zijn zeker de moeite om eens te bekijken! Zaterdag spelen ze samen met Felix Pallas in Café Café in Hasselt.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Odetta Hartman - Swansongs (★★★★½): Een muzikaal plakboek

Odetta Hartman groeide op in Manhattan, New York in een artistieke, kleurrijke omgeving. Al van vroegs af aan leerde ze verschillende genres…
LiveRecensies

Het Zesde Metaal @ Het Depot: Knuffel van gitaren

Begin dit jaar bracht Het Zesde Metaal een zesde album uit; een album dat ze liever niet hoefden te maken. Het Langste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.